Skriv ut  

Statliga miljoner till Halmstad flygplats

Notiser, Redaktionen, den 19 augusti 2022
Regeringen beslutade tidigare i år att stötta landets regionala flygplatser som kämpar med effekterna av pandemin. Nu har stödet börjat betala ut och bland andra Halmstad flygplats kan räkna med miljontillskott till kassan.

Halmstad Flygplats AB får årligen ekonomiskt stöd från Trafikverket, men det nu beviljade tillskottet är ett tillfälligt stöd utöver det som bolaget brukar få. Det utökade stödet är direkt kopplat till coronapandemin och de negativa konsekvenser pandemin haft på flygbranschen. Summan på 4 250 000 kronor bygger på en beräkningsmodell som innebär att Halmstad flygplats under pandemiåret 2021 haft ett intäktsbortfall på cirka 50 procent vad gäller linjetrafik och charterresor, i jämförelse med ett vanligt år.
- Flygplatsen har drabbats hårt under pandemin och det utökade driftsstödet som vi ansökt om och beviljats är mycket välkommet, säger Ella Kardemark (KD), ordförande i personal och ledningsutskottet.
Det tillfälliga driftstödet innebär att Halmstad Flygplats AB i år beviljats ekonomiskt stöd på totalt 28 973 000 kronor. Tidigare i år beviljades flygplatsen 2 523 000 kronor i ett bidrag från Trafikverket för driften av flygplatsen 2022. Resterande 22 200 000 kronor var ett koncernbidrag från moderbolaget Halmstads Rådhus AB för underskott 2021.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Vemco
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev