Skriv ut  

Halmstad Airport vill se elflyg till Köpenhamn

Notiser, Redaktionen, den 12 juni 2023
När elflyget blir verklighet ökar möjligheten att starta nya flyglinjer. I Halmstad, dit Heart Aerospace eventuellt flyttar, vill man gärna ha en linje till Kastrup.

Heart Aerospace flyttar eventuellt den kommande flygplansproduktionen från Göteborg till Halmstad. Det stod klart för en tid sedan. Enligt planerna ska den regionala maskinen ES-30 vara i luften under 2028. Det har i sin tut fått flygplatsen i Halmstad att hoppas på helt nya framtida flyglinjer, bland annat tvärförbindelser i Sverige och trafik till Kastrup.

- Om det blir verklighet med elflyg från Halmstad så finns det olika rutter som är möjliga. Köpenhamn är en möjlighet, då kan man checka in i Halmstad och flyga till Kastrup och sedan vidare ut i världen. Det är ett önskescenario vi har, så att man slipper köra bil eller tåg och behöver vara ute i flera timmar innan flygets avgång från Kastrup samt att man slipper broavgift och kostsam parkering, konstaterade Stefan Pålsson (S) kommunstyrelsens ordförande i en intervju med Hallandsposten.Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Förstår inte
Skrivet av Reality, 2023-06-12 15:24:44
Förstår faktiskt inte vad man vill uppnå.

Precis som Bertil1 skriver så går det ju tåg en gång i timmen direkt till Kastrup. Med incheckningstider och annat ska det otroligt mycket till för att det ska bli en succè. Dessutom är det inte särskilt långa väntetider på Kastrup...
Anmäl inlägget
Då vill det till billiga biljetter
Skrivet av Bertil1, 2023-06-12 12:07:19
Det är ungefär så långt man kommer med elflyg. Det vill till att det blir billiga biljetter om man tror man kan slå tåget eller bilen. Helikopterservice flög ju helikopter runt millennieskiftet till Köpenhamn utan någon större framgång.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev