Skriv ut  

Samling för att rädda flygtrafiken i Värmland

Notiser, Redaktionen, den 23 juni 2023
Ingen upphandlad trafik till Hagfors och Torsby. Istället upphandlar trafik från Karlstad. Men samlar sig politikerna i Värmland för att rädda de två regionala flygplatserna.

Den så kallade flygplatsutredningen som presenterades tidigare i år föreslog bland annat att den upphandlade trafiken från Stockholm till Värmland skulle flyttas från Hagfors/Torsby till Karlstad. Om det blir verklighet innebär det av allt att döma att de två små flygplatserna i Hagfors och Torsby läggs ner samtidigt som Karlstad Airport räddas. Karlstad tillhör fortsatt de flygplatser som inte återfått någon linje till Stockholm efter pandemin.

Men politiker och ansvariga i Torsby och Hagfors tänker inte ge upp så lätt. Nyligen besökte ledamöter från riksdagens trafikutskott de två flygplatserna och efter mötet var tongångarna positiva. Nu fortsätter de två kommunerna sitt lobbyarbete allt för att rädda flygplatserna till ett liv också efter att den nuvarande trafikplikten upphör 2027.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Lokalt bolag
Skrivet av Rune, 2023-06-26 18:17:32
Är ju bara att någon driven person i området startat ett bolag till 2027 med tex en inhyrd PC-12 eller Beech 200 och får med sig flera lokala bolag och privatpersoner som förköper biljetter.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev