Skriv ut  

Politikerna vill rädda flygplats

Notiser, Redaktionen, den 11 september 2023
Torsby/Hagfors eller Karlstad. Osäkerheten är stor om var den upphandlade trafiken till Värmland ska landa. Nu agerar politikerna för att rädda flyget till Hagfors och Torsby.

Flyglinjen Arlanda-Hagfors-Torsby ingår idag i den upphandlade trafiken. Men nu finns risken att den tas bort till förmån för Karlstad Airport. Det skulle i så fall innebära ett dråpslag för de två regionala flygplatserna i Värmland, menar en rad politiker från båda de politiska blocken. I dagsläget är flygtrafiken säkrad fram till 2027 med Jonair som operatör men därefter är framtiden osäker. De lokala politikerna tänker nu uppvakta de myndigheter och de rikspolitiker som kan påverka beslutet om fortsatt upphandling av linjen till Arlanda. Utan den pekar det mesta på att flygplatserna stängs.


Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Torsby/Hagfors
Skrivet av Bengt, 2023-09-13 17:22:51
Hittills har det väl varit krav på över 4 timmar med annat transportmedel för att upphandling ska komma till stånd. Det var väl så Mora kunde upphandlas.
Direkt förbindelse, med tåg utan byte är från Karlstad till Stockholm mellan 2.16 och 2.56 timmar.
Hur löser man detta?
Anmäl inlägget
svensk flyg
Skrivet av thomas , 2023-09-11 13:39:24
Ack värmeland Du sköna
Politikerna fattar nu att det finns ett konkret behov av alla regionala flygplatser runt om i landet, därav de höjda anslagen.
Men fortfarande har ingen ett helhetsgrepp om hela flygbranschen med trafikerande bolag och en mkt komplicerad onödigt byrokratiserad upphandling.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev