Skriv ut  

Pandemistöd till SAS var inte olagligt

Notiser, Redaktionen, den 6 oktober 2023
Överklagan från Ryanair avslogs. Det var inte olagligt att ge SAS statligt stöd för att flygbolaget skulle överleva pandemin.

När Covid-19 tvingade flygbranschen på knä, ryckte en del regeringar ut med räddningen i form av ekonomiskt stöd. I Europa gav Europakommissionen grönt ljus för stödet vilket gjorde att SAS kunde ta emot 11 miljarder från den svenska och danska staten. Men när Ryanair klagat på saken i EU domstolen fick Europakommissionen backning: Det är inte alls säkert att det var ok med det statliga stödet.

Sedan dess har EU domstolen utrett saken och nu kommit fram till att – jo, det var helt enligt reglerna och innebar inte någon inskränkning av konkurrensen. Ryanair förlorade alltså överklagan och SAS behöver inte betala tillbaka pengarna.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Lån
Skrivet av Konkurrensen , 2023-10-07 12:07:51
Det var en fin gåva till SAS vi skattebetalare blev tvingade till att finansiera. SAS stod på ruinens brant och några pengar tillbaka till svenska skattebetalare kan vi glömma.

Aktien är värd noll, hoppas för guds skull att det var sista gången jag behöver rädda skiten. Äntligen kan danska bråka med holländare i stället.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev