Skriv ut  

Arlandas marknadsplats officiellt invigd

Notiser, Redaktionen, den 12 oktober 2023
Ny säkerhetskontroll och 11 000 kvadratmeter kommersiella ytor. Omdaningen av Arlanda har nu tagit ytterligare ett steg vidare i och med invigningen av Marknadsplatsen.

I tisdags invigdes Arlandas nya 11 000 kvadratmeter stora Marknadsplats på terminal 5 tillsammans med flygplatsens nya, snabbare säkerhetskontroll. Tillsammans är det den största satsningen någonsin på Arlanda. 

-       Sveriges behov av utbyte med omvärlden kommer alltid att vara stort och då behövs ett starkt Arlanda. Ett stärkt kommersiellt utbud är inte bara viktigt för resenärernas upplevelse – det bidrar också starkt till vår förmåga att bibehålla konkurrenskraftiga flygplatsavgifter, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef i en kommentar.
Under invigningen deltog bland andra Sveriges infrastrukturminister, Andreas Carlson, tillsammans med ledande representanter från flygbranschen och regionalt näringsliv.

- Arlanda flygplats är Sveriges i särklass största flygplats med ett omfattande nationellt och internationellt linjeutbud. Flygplatsen knyter ihop landet och har en stor nationell betydelse. Den har både en mycket viktig roll i det svenska transportsystemet och är en tillväxtmotor för den svenska ekonomin. Satsningarna på den nya marknadsplatsen och säkerhetskontrollen är framtidsinriktade och bidrar till att utveckla Arlanda som flygplats, konstaterade ministern.
Med den nya Marknadsplatsen får Arlandas resenärer ett helt nytt kommersiellt utbud, både restauranger och butiker. Sammanlagt kommer 40 nya koncept att öppnas från i höst och fram till 2025, i flera steg. Sammantaget har 120 nya upphandlingar gjorts för Swedavias flygplatser till ett upphandlingsvärde på 10 miljarder svenska kronor.Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Fel prioritering
Skrivet av Kalleflygare, 2023-10-13 08:45:25
Det som Arlanda behöver först och främst är att säkerställa en rejäl ökning av den operativa kapaciteten på start och landnings banor tre och två innan man fel prioriterar investering i marknadsplatsen. En flygplats huvudmål är att folk ska kunna flyga dygnet runt säkert och till många destinationer och inte enbart att man ska kunna handla dyra smörgåsar och kläder. Det är ett faktum att Arlandas operativa flygkapacitet är fortfarande handikappad.
Anmäl inlägget
Avgångshall och passkontroll?
Skrivet av Michael, 2023-10-12 11:08:17
Det är på tiden att Arlanda utvecklas, säkerhetskontrollen och marknadsplatsen är jättefin men nu krävs det att avgångshallen får uppmärksamhet. Den är sliten, mörk, gammal, ful och trång. Även passkontrollen (ankommande och avgående) vid F-piren behöver utvecklas och utvidgas. Investera i elektroniska passager för EU-pass...
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev