Skriv ut  

Finnair-strejk ställer in 550 flygningar

Flygnyheter, Redaktionen, den 29 januari 2024
Finnair ställer in 550 flygningar 1-2 februari på grund av strejk. Flygbolagets målsättning är att ändå trafikera vissa turer.

På torsdag bryter en planerad strejk ut hos Finnair. Finnair har cirka 280 flyg per dag i sitt normala trafikprogram, så de allra flesta flygen kommer att ställas in. Vissa flygningar kommer ändå trafikeras, men de riskerar att drabbas av störningar när det gäller bagagehantering och servering ombord. 
 
Mer än 35 000 passagerare har bokat om sin resa, men Finnairs vd Jari Paajanen betonar att möjligheterna är begränsade: 
– Vi hoppas att kunderna kan vänta på det alternativ vi erbjuder. Kundtjänsten är tyvärr överbelastad och köerna kan vara långa, säger Paajanen i bolagets pressmeddelande.
 
Strejken påverkar de flesta av Finlands flygplatser. De som stängs helt är Joensuu, Kajana, Kemi-Torneå, Karleby-Jakobstad, Björneborg och Nyslott, uppger flygplatsoperatören Finavia. Militärflygplatserna Halli och Utti är undantagna strejken, medan strejkens effekter är begränsade på flygplatserna i Rovaniemi, Kuopio, Tammerfors-Birkala och Jyväskylä. Flygplatsen i Mariehamn påverkas inte av strejken.
 
Kunder på långdistansflyg med vidareförbindelser från Helsingfors den 1–2 februari kommer att dirigeras direkt till sina destinationer, eftersom det inte finns några förbindelser från Helsingfors under strejken.
 
– Det är olyckligt att den politiska strejken kommer att påverka så många kunders resor. Vi kommer att arbeta i nära samarbete med våra partners för att säkerställa att vår flygverksamhet efter strejken kan komma i gång så smidigt som möjligt igen, säger Jari Paajanen.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Ingen orsak
Skrivet av Strejkvakt, 2024-01-29 19:39:28
Inget info om vilka som strejkar och varför... Men Finnair får uttala sig och kritisera, hmm
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev