Skriv ut  

United vänder SAS ryggen i nytt bonussystem

Flygnyheter, Redaktionen, den 17 oktober 2019
Några flygbolag är mer värda än andra när United Airlines stuvar om i sitt bonusprogram. Det har gått ut över bland andra SAS.

Star Alliance, den första flygbolagsalliansen som bildades 1997 av bland andra SAS, har idag växt till att omfatta närmare 30 flygbolag. Storleken till trots är tanken bakom alliansbygget att det ska ge både flygbolag och passagerare fördelar, bland annat vad gäller samkörda linjenät och tillgång till lounger runt om i världen. En viktig del i det systemet är bonusprogrammen och möjligheten att, via sitt eget bonusprogram, både tjäna och använda bonuspoäng hos de olika flygbolagen som ingår i Star.

Men nu har United Airlines, det enda amerikanska flygbolag som ingår, stuvat om i sitt bonusprogram vilket får konsekvenser inte bara för de som flyger med United utan också för övriga medlemsflygbolag. Uniteds bonusprogram, Mileage Plus har nu, när det gäller intjäning från andra flygbolag, tre steg och fokuserar i första hand på de egna trogna och frekventa resenärerna. Med en biljett från United hamnar passagerarna i första gruppen och får god poängutdelning på sina flygresor. I den andra gruppen finns tolv flygbolag som United utsett till ”Preferred Star Alliance Airline”. Unitedpassagerare i den gruppen får, när de flyger i de bolag som United alltså menar är ”bästa kompisar”, en hyfsad tilldelning av poäng för sina biljetter. Den tredje gruppen, lite vårdslöst kallad ”Other Star Alliance Partners” på Unitedspråk, består av 19 flygbolag och de betraktas alltså som inte fullt så viktiga och ger betydligt sämre poängutdelning i Mileage Plus.

Hur United Airlines har resonerat när de olika flygbolagen rangordnades är inte klart men SAS, som var med och bildade Star Alliance, har uppenbarligen fått kalla handen när det placerades i den tredje gruppen, tillsammans med bland andra Edelweiss och Croatia Airlines.

Dessa räknar United Airlines som ”Preferred Star Alliance Airline”.
Air Canada
Air China
Air New Zealand
All Nippon Airways
Austrian Airlines
Avianca
Azul Brazilian Airlines
Brussels Airlines
Copa Airlines
Eurowings
Lufthansa
SWISS International Airlines

De här flygbolagen ingår I den tredje gruppen ”Other Star Alliance Partners”
Aegean Airlines
Air Dolomiti
Air India
Asiana Airlines
Croatia Airlines
Edelweiss
EgyptAir
Ethiopian Airlines
EVA Air
Juneyao Air
LOT Polish Airlines
Olympic Air
SAS
Shenzhen Airlines
Singapore Airlines
South African Airways
TAP Air Portugal
Thai Airways International
Turkish AirlinesKommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Det här
Skrivet av Flygare, 2019-10-20 09:12:13
får knappast någon betydelse alls
Anmäl inlägget
Well
Skrivet av niclaspe, 2019-10-18 21:26:26
United är bland de sista bolag man väljer och enbart pga av inga andra alternativ på samma sträcka så känns lite som welll..... Lite intressant att de tycker att Lufthansa gruppen är preferred carrier. SAS är knappast en konkurrent medan LH tillsammans med AU och LX är ett mycket bättre alternativ till United
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Volflight
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn