Skriv ut  

WOW Airs efterträdare saknar pengar

Notiser, Redaktionen, den 28 november 2019
Flygningarna ska vara igång i slutet av december. Men det nya isländska lågkostnadsbolaget saknar ännu tillräckligt med finansiering och ett giltigt AOC.

Först var namnet WOW Air2, sedan WAB, som uttytt betyder We Are Back och nu är det Play. Allt handlar alltså om efterträdaren till lågkostnadsbolaget WOW Air som gick i konkurs i början av året. Utseendet är redan presenterat med knallröda flygplan och delar av finansieringen uppgavs också vara i hamn och pekade mot en trafikstart i slutet av året.

Men nu visar det sig att kassan inte alls är så välfylld som uppgetts. Enligt uppgifter saknas cirka 14 miljoner dollar, alltså närmare 150 miljoner kronor för att det nya flygbolaget ska kunna lyfta. Det nya flygbolaget ska operera efter samma modell som WOW gjorde, lågkostnad mellan Europa och USA med transit på Island. I de knapphändiga uppgifter som hittills kommit talas om Dublin, London och Teneriffa som europeiska destinationer men inte om några destinationer i Nordamerika. Play har heller ännu inget AOC klart.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Volflight
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn