Skriv ut  

Vueling satsar på Sverige och Skandinavien

Flygnyheter, Redaktionen, den 19 februari 2021
Det skymtar ett ljus i den långa pandemitunneln. Det menar i alla fall Vueling som nu planerar för en kraftig trafikökning på alla tre länderna i Skandinavien.

Vueling
Vueling
 
Det spanska flygbolaget Vueling Airlines ingår i IAG och har basen på El Prat-flygplatsen i Barcelona. Inför den kommande sommarsäsongen räknar Vueling med att det finns ett uppdämt behov av resande i de skandinaviska länderna och drar igång en hel rad nya linjer från Barcelona till såväl huvudstäderna som några av de regionala flygplatserna.  Arlanda har i dagsläget en flight i veckan med Vueling till Barcelona och utökas i sommar till en daglig förbindelse. Då återuppstår också konkurrensen med SAS som från april flyger en daglig maskin från Stockholm till El Prat. 

Den andra nyheten för svenskt vidkommande är att Göteborg återfår Vueling som operatör och därmed en direktflight till Barcelona. Det spanska flygbolaget har varit borta från Landvetter ett antal år men från den 11 juni blir det två rotationer i veckan, fredagar och söndagar. 

Vueling satsar även på ett antal flygplatser utanför de tre skandinaviska huvudstäderna i det kommande sommarprogrammet. I Norge är det Bergen och Stavanger som vid sidan av Oslo kommer in på Vuelings flygprogram. I Danmark sker en betydligt större satsning. Aalborg har haft trafik sedan tidigare till Barcelona medan Billund nu får linjer till Barcelona, Malaga och Palma. På Kastrup är Vueling en ofta återkommande syn med linjer till Barcelona, Florens och Paris. I sommar utökas de med Alicanta, Malaga och Palma. 

Vueling har en enhetsflotta med maskiner i A320-familjen. Beroende på efterfrågan kan det bli aktuellt med en A319, A320 eller A321.
Kommentera artikeln
Det finns 5 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

En ren ekonomisk fråga
Skrivet av thomas, 2021-02-21 12:49:41
Det handlar om att få igång bokningarna betalnings strömmarna in till bolaget.
Om låg beläggning flyttas självklart flygningarna fram, inget konstigt i det
Anmäl inlägget
Tell me Pedro, por favor
Skrivet av Show Me The Money, 2021-02-19 11:55:08
Inget land kommer att få igång någon större turism så länge kraven på PCR-test ligger kvar.
Betala 1 500 kr och ett par timmar senare få reda på att det blir ingen semester.
Eller ännu värre att innan hemresan testa positivt och få reda på att det blir ingen hemresa. Du ska nu istället isoleras på din egen bekostnad samtidigt som jobbet väntar på dig här hemma. De som nu fortfarande har ett jobb...
Anmäl inlägget
Tell me Pedro, por favor...
Skrivet av Show Me The Money, 2021-02-19 11:53:57
Spanien har ju sagt att de inte ska öppna upp för turism förrän 70% av landets befolkning är vaccinerade, något man hoppas är färdigt i slutet på september.
Anmäl inlägget
Spanien
Skrivet av PF, 2021-02-19 11:11:43
Returer från Spanien skapar nog inte så många arbetstillfällen här i Skandinavien.
Men lite konkurrens på billiga flygbiljetter till Spanien är positivt.
Anmäl inlägget
Äntligen
Skrivet av Gullan Purser&TrafikExpert, 2021-02-19 08:55:53
Vilken avslutning på veckan, härligt att se ny aktörer som utvecklar linjenätet från Skandinavien, det kommer att betyda mycket för industrin och skapa fler arbetstillfällen, bra tidtabell , service och härligt kaffe , välkomna Vueling.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn