Skriv ut  

Protester mot offentligt ägande i Karlstads flygplats

Notiser, Redaktionen, den 19 februari 2021
Flygplatsen ska leva vidare. Det menar Region Värmland som nu satsar åtta miljoner på att bli delägare i flygplatsen.

Karlstad flygplats kämpar i motvind. Den reguljära linjen till Frankfurt försvann i början av 2019 och i dagsläget finns heller ingen inrikestrafik sedan Air Leap dragit in linjen till Arlanda. Återstår samhällsflyg och enstaka charterflygningar. Det innebär i sin tur att ekonomin vacklar med en nedläggning som worst case.
 
Men det vill Region Värmland undvika och köper nu fem procent av ägandet i flygplatsen för åtta miljoner. Dessutom förbinder man sig att stå för cirka 20 miljoner av det årliga underskottet. Det har i sin tur förorsakat en proteststorm som menar att det är en helt felaktig satsning, särskilt i pandemitider. 

Passagerarunderlaget på flygplatsen låg länge kring 85 – 90 000 passagerare men föll 2019 till 52 000 resenärer. Förra året sjönk det till 10 900, vara av 10 624 gäller de tre första månaderna under 2020.Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Karlstad airport
Skrivet av thomas, 2021-02-21 12:53:45
Självklart måste förbindelserna till flygplatsen först lösas, sen måste även opererande flygbolag ha interline avtal med andra flygbolag. Nu ställs
stora krav på att allt detta fungerar och är på plats för att nån trafik överhuvudtaget ska komma igång.
Anmäl inlägget
få fart på resandet
Skrivet av blubb, 2021-02-20 14:15:06
Vill man få fart på resandet så måste man fixa någon form av busstrafik ut till KSD och det måste finnas fler än bara den som kommer från karlstad , som det är nu så är det bara egen bil som gäller eller svindyr taxi för 360kr enkel.
Kil som ligger 1 mil ifrån har ingen busstrafik
sen är parkeringen helt makalöst dyr för att stå ute i skogen.
Men kommunikationerna är det största problemet och fixar man inte dessa så kommer man aldrig att få några flygbolag dit , speciellt lågpris bolag.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn