Skriv ut  

Thai planerar att återstarta trafiken till Arlanda

Flygnyheter, Redaktionen, den 29 april 2021
Thai Airways linje till Bangkok har legat nere i drygt ett år. Men nu kan en återstart vara på väg. Allt enligt flygbolagets bokningssajt.

Det är nästan 13 månader sedan Thai Airways syntes till på Arlanda senast. I alla fall i skepnaden av den vanliga flighten TG961/960 till Bangkok. Därmed bröts en 35 år lång flygtradition mellan Stockholm och Bangkok. Sedan dess har det varit olika besked om och i så fall när, det är aktuellt att återuppta trafiken. Det har till och med funnit uppgifter i thailändsk media att både Stockholm och Oslo över huvud taget inte är med i flygbolagets framtida flygprogram. Vid sidan av pandemins återverkningar har Thai även brottats med en generellt dålig ekonomi. 

- Thai är beredda att flyga igen men kommer inte att göra det förrän det finns tillräckligt med bokningar som gör flygningarna lönsamma, konstaterade en medlem i flygbolagets styrelse i en intervju med Bangkok Post i somras.

Av allt att döma är siktet trots allt inställt på att återvända till Stockholm. Visserligen ligger ett meddelande uppe på Thai Airways hemsida som meddelar att alla flygningar från Suvarnabhumi Airport i Bangkok till Arlanda är inställda under perioden 1 april 2021 – 1 oktober 2021. Men det kan alltså innebära att trafiken återupptas efter den första oktober, vilket ligger i närheten av tidigare besked som talat om både den 25 oktober och 1 december.
I bokningssystemet går det mycket riktigt att boka direktflighten TG961/960 från den 2 oktober. Tre dagar i veckan, tisdag, torsdag och lördag ska linjen trafikeras med en B777, enligt flyginformationen på hemsidan. Övriga dagar hänvisar bokningen till transit antingen i Köpenhamn eller i Frankfurt.

Även Köpenhamn finns med i informationen och har den senaste tiden haft en flight i veckan vilket från den 1 juli utökas till tre rotationer i veckan. På sikt räknar Thai Airways också med att återuppta trafiken till Oslo men av allt att döma dröjer det till våren 2022.Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Ja, ja
Skrivet av Flygare, 2021-04-30 09:43:43
Det där tror vi när det verkligen händer, alla bolag gör så här för att se om det finns en efterfrågan, men hoppas verkligen det händer.
Anmäl inlägget
Tveksamt
Skrivet av Realisten, 2021-04-30 09:42:55
Ytterst tveksamt om trafiken kommer igång igen 1:a Oktober.
Smittan ökar nu i Thailand och man har "igen" infört 14 dagars karens både för thai och utlänningar vid inresa, samt en massa rödlistade provinser som man inte heller kan åka mellan utan att sitta i karens.
Deras vaccinprogram ligger långt efter Europas.
Thailand kommer få det svårt att öppna upp innan 2022.
Anmäl inlägget
flygplanstyp
Skrivet av flyginfo, 2021-04-29 10:31:54
provbokar man den tredje och femte oktober så är det A350 schemalagd
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn