Skriv ut  

Mer lågkostnadsflyg till Arlanda

Flygnyheter, Redaktionen, den 7 oktober 2021
Arlanda fortsätter att dra till sig mer lågkostnadstrafik. Både Vueling och Transavia ökar med linjer till Frankrike. Det ökar konkurrensen på ett antal destinationer.

Transavia
Transavia
 
Ryanair och Eurowings blir två av de stora aktörerna på Arlanda kommande vintersäsong. Sammantaget ska de två flyga 43 linjer ut från Arlanda, Ryanair 23, varav tre inrikes och Eurowings 20 linjer. 

Det hindrar inte att även andra lågkostnadsbolag ser en möjlig marknad i Stockholm och där Arlanda allt mer utvecklas till en hub för lågkostnadsflygbolagen. Nyligen presenterade Vueling ett flygprogram där både Arlanda och Landvetter får trafik till Paris. Flygningarna startar den 3 november med tre avgångar i veckan, måndag, onsdag och lördag, till Orlyflygplatsen strax söder om Paris och som numera har lockat till sig en rad lågkostnadsbolag som inte vill trafikera stora CDG.

Ytterligare en aktör som utvidgar på Arlanda är Transavia som bygger på befintliga två linjer, till Montpellier och Paris Orly, med direkttrafik till Lyon i Frankrike. Trafikstart på nyåret, den 29 januari med en flygning i veckan, på lördagar. Samtidigt meddelar flygbolaget att de återkommer med linjen till Paris även nästa sommar.

- Att Transavia France annonserar sin tredje linje från Stockholm Arlanda på kort tid är ytterligare ett styrkebesked för regionen, ett tecken på ökad efterfrågan och att flygmarknaden fortsätter återhämta sig. Längtan att få resa är stor och vi välkomnar linjen till Lyon som blir ett fint tillskott till vårt befintliga utbud till Frankrike, ett av våra mest populära resmål, säger Charlotte Ljunggren, Direktör Marknad och Kommersiell utveckling på Swedavia.
Transavia France grundades 2007 och är Air France/KLM koncernens lågprisbolag och har flugit på Arlanda sedan i juni 2021 från den nya basen i Montpellier och sedan tidigare har man baser i Paris-Orly, Nantes och Lyon. Bolagets flygplansflotta består av ett 40-tal Boeing 737–800.

Lyon och Montpellier är destinationer där Transavia är ensamma. Däremot ökar konkurrensen på Paris i och med att Transavia börjar flyga dit. Det är heller inte klart om Euwings har med den franska huvudstaden i planerna eftersom de ännu inte presenterat hela flygprogrammet från Arlanda. Även Barcelona är sedan lågkostnadsetableringen en hårt konkurrensutsatt destination. 

Arlanda – Paris
Transavia, SAS, Air France

Arlanda – Barcelona
Vueling, Ryanair, SAS, Norwegian, EurowingsKommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Hype
Skrivet av Gh, 2021-10-07 07:03:27
Bra för konsumenterna men tufft för flygbolagen. Ska bli intressant att följa utvecklingen av ”lowco Hypen”
Anmäl inlägget
Arlanda
Skrivet av Anonym , 2021-10-07 06:49:57
Gör en lågpris terminal på Arlanda och marknadsför
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn