Tråden startades av: H K  2019-10-07 06:47:06
ving 
Resebolaget Ving går en osäker framtid till mötes efter att ägaren Thomas Cook gått i konkurs.
Nu tvingas svenska Ving-guider i Spanien låna pengar hemifrån för att överleva.
– Vi måste arbeta trots att att vi inte får någon lön, säger en reseledare på Gran Canaria till Aftonbladet.

Är pengarna slut?

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering


2019-10-07 08:59:51
SV: ving
Ett påskrivet anställningsavtal betyder inte bara att arbetsgivaren ger arbetstagaren jobb. Det innebär också att en ömsesidig lojalitet och respekt ska finnas mellan chef och anställd. Båda parterna ska vara försiktiga med att informera utomstående om förhållanden på företaget exempelvis.
Johan
2019-10-07 08:19:34
SV: ving
Om du läser hela artiklar och inte återger det du tycker är viktigt för att starta en debatt på felaktiga grunder så kan du kanske låta bli nästa gång?

"Ving-anställda" i Spanien är anställda av ett separat bolag som också gick i konkurs i samband med att Thomas Cook gjorde det. Detta fungerar som ett bemanningsföretag som hyr ut personal till bl.a. Ving.

Det vore mycket märkligt om ett företag går in och betalar löner för personal i andra företag... Har aldrig hört talas om det.

Det konkursade bemanningsföretaget har nyligen fått en konkursförvaltare utsedd (4/10). Det är bara och vänta och se vad denna kommer göra med företaget. OM det går att sälja så kommer det säkert att ske så småningom.

Tyvärr har ju inte Spanien någon statlig lönegaranti som i Sverige. Men det tänkte väl de anställda på innan de tog jobben?
 

Tillbaka

Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn