Skriv ut  

Ännu inget besked om när Thai Airways återvänder

Flygnyheter, Redaktionen, den 30 september 2020
Ingen trafik förrän tidigast i december. Men att Stockholm finns med på listan över framflyttade linjer är positivt. Det kan tala emot ryktena om att Thai planerat lägga ner rutten till Bangkok.

Marknaden är fortsatt oviss. Det är ett skäl. Ett annat är att Thai ännu inte är klar med den ekonomiska rekonstruktionen som enligt planerna skulle ha varit genomförd under andra halvan av augusti. En bit in i september kom dock beskedet att konkursförvaltarna fått ok från regeringen att gå vidare med rekonstruktionen. En stötesten har varit den utbredda korruption som upptäckts när flygbolagets finanser har fingranskats. Från officiellt håll är planen nu att under resten av året utarbeta ett förslag på rekonstruktion som sedan ska presenteras i början av nästa år. Om borgenärerna, de med fordringar på flygbolaget, godkänner planen kan Thai Airways vara räddat ett stycke in på nästa år. 

Trots det arbetar Thai Airways fortsatt med flygplaneringen. Linjen till Stockholm, TG961/960, ställdes in från den första april, samtidigt som också Oslo och Köpenhamn tappade sina linjer till Bangkok. Sedan dess har det kommit nya bud med jämna mellanrum. Enligt de ursprungliga planerna skulle linjen till Stockholm återstarta den 25 oktober, hela sommarsäsongen var alltså borta. Kastrup å sin sida skulle få tillbaka TG951/950 redan den 1 juni.

Men verkligheten har blivit en helt annan. 

- Thai är beredda att flyga igen men kommer inte att göra det förrän det finns tillräckligt med bokningar som gör flygningarna lönsamma, sa nyligen en medlem i flygbolagets styrelse i en intervju med Bangkok Post i slutet av juni som svar på varför trafiken ännu inte kommit igång.
I förra veckan presenterades så ytterligare en revidering av det liggande flygprogrammet och det var inte bara en revidering: Samtliga flygningar från Bangkok har tagits bort från bokningssystemet under november månad. Förhoppningen är att kunna komma igång den 1 december men flygbolaget konstaterar också att åtgärden att ställa in trafiken i november också ger en signal om att det kan bli tal om att skjuta upp trafikstarten ännu längre. 

I den digra listan återfinns bland andra London, Paris och Frankfurt tillsammans med de tre skandinaviska huvudstäderna. Inga av destinationerna återfår alltså någon trafik till Bangkok med Thai Airways förrän tidigast den 1 december. Mycket talar dock för att det dröjer ytterligare en tid. De thailändska myndigheterna räknar inte med att släppa på inreserestriktionerna förrän i början av 2021. Men att Stockholm över huvud taget är med på listan får ses som ett positivt tecken, tidigare fanns vissa farhågor om att den klassiska linjen till Sverige skulle försvinna för gott.Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Spela roll...
Skrivet av Mike, 2020-10-01 15:37:16
Idag eller igår gör ju jätteskillnad och man kan undra vad det är för härliga nyheter den sk experten syftar på... denna TG-flight var proppad med bärplockare på väg hem så inget märkvärdigt att dom flög...
Anmäl inlägget
Toppen
Skrivet av Gullan Purser&ServiceExpert, 2020-10-01 07:21:03
Vilka härliga nyheter, men det dröjer ju innan resandet kommer igång igen, men de är alldeles för många anställda ( 32 personer) på Thai i bara Stockholm , och dessa kostnader skall bäras av en enda flygning per dag, LH har 20 flygningar per dag från stockholm och är 7 anställda.
Hoppas de ser över pris strukturen, de hänger inte med alls i revenue och modern prissättning.
Anmäl inlägget
Thai och ARN
Skrivet av Fakta, 2020-09-30 19:51:17
De flög idag till Bangkok från ARN inte igår som tidigare skrivits.
Anmäl inlägget
Oki
Skrivet av Undrande, 2020-09-30 11:43:48
HS-TKZ landar kl 12:15...
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn