Skriv ut  

Norwegian drar in biljettyp – rädda för ”SAS-effekt”

Notiser, Redaktionen, den 13 juni 2022
Inga flexibiljetter. Det är beskedet från Norwegian som inte vill riskera att resenärer köper sådana för att gardera sig mot en eventuell SAS-strejk.

I svallvågorna efter strejkvarslet i SAS har Norwegian dragit in försäljningen av flexbiljetter. Det är erfarenheterna från tidigare strejkvarsel som ligger bakom åtgärden och som nu återuppstått ännu en gång: försäljningen av biljetterna med flexibel möjlighet att avboka har rakat i höjden. Orsaken är enkel, med möjlighet att avboka så nära som 30 minuter innan avgång, köper resenärer med SAS biljetter också en norwegianbiljett som försäkring. Om det då inte blir någon strejk, avbokas den och därmed står Norwegian med mängder av tomma stolar. Allt medan den ursprungliga biljetten på SAS används.


Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Stämmer inte
Skrivet av Kalle, 2022-06-14 19:37:01
Det här stämmer inte. Man kan fortfarande boka flex och den går fortfarande att avboka. Kan flygtorget klargöra vad som menas?
Anmäl inlägget
Flex
Skrivet av Ulf, 2022-06-14 07:04:51
Du kan fortfarande boka flexbiljetter med om- och avbokningsmöjligheten kvar. Du kan boka om din resa upp till 30 min före avgång, men däremot inte boka av den 30 min före avresa. Enligt dem själva då, men artikelförfattaren kanske har egen info?
https://www.norwegian.com/se/ipr/Booking#/fares?AdultCount=1&A_City=OSL&D_City=ARN&D_Month=202206&D_Day=14&IncludeTransit=true&TripType=1
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn