Skriv ut  

Delta Air Lines ökar på Skandinavien

Flygnyheter, Redaktionen, den 22 november 2022
Skandinavien är en marknad som snabbt återhämtar sig. Det menar Delta som nu flyger året runt på både Arlanda och Kastrup. Ett beslut som ökar kapaciteten till närmare 11 000 stolar i veckan.

I början av juni återvände Delta Air Lines till Stockholm, för första gången på fem år. Samtidigt återvände det amerikanska flygbolaget också till Kastrup med sommartrafik till JFK. Redan från början stod det klart att, i motsats till Köpenhamn, blir det inte bara en linje över sommaren utan Delta räknar med att stanna kvar på sträckan Arlanda – JFK även under vintersäsongen. 

- Vi ser Stockholm och regionen där som en starkare marknad än Köpenhamn, därav beslutet att behålla trafiken även efter sommaren, sa Deltas vicepresident Nicolas Ferri då till Flygtorget.
Men nu har flygbolaget tänkt om och beslutat att utöka också Köpenhamn till trafik året runt. Det innebär att Kastrup, liksom Stockholm, får linjer till båda storflygplatserna i New York, JFK och Newark dit SAS flyger. Delta flyger fem dagar i veckan och sätter in en Boeing 767-300 med 216 stolar i fyra klasser på sträckan, samma flygplanstyp som flyger på Stockholm. 

- Vi är mycket glada för att Delta Air Lines fortsätter med rutten mellan CPH och JFK. Direkta långlinjer är viktiga för Köpenhamns flygplats position som den ledande trafikknutpunkten i norra Europa. Jag är säker på att det är en fördel för både turismen och näringslivet i båda länderna att Delta fortsätter linjen till JFK i vinter, säger Morten Mortensen, chef för linjeutveckling på Kastrup.
Det innebär att Delta och SAS konkurrerar med varandra på båda flygplatserna sedan Finnair avslutat New York-flighten när sommarsäsongen tog slut. Sammantaget blir det 12 flygningar i veckan från Köpenhamn och 11 från Stockholm. I och med att SAS använder en Airbus A330-300 från både Kastrup och Arlanda medan Delta har en Boeing 767-300 ger det 10 994 stolar i veckan enkel väg.

-  Vi ser ett starkt uppdämt resebehov och Europa ligger i topp på de efterfrågade destinationerna. Vi är dessutom största flygbolag ut från JFK så resenärerna kan nå hela USA med ett byte, säger Nicolas Ferri.Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

GOT
Skrivet av Saltkammargutten, 2022-11-25 13:00:03
Göteborg var nära att få DL. Det var i samma veva då de lanserade nonstopflygen mellan Atlanta till både Köpenhamn och Stockholm. Det blev dock aldrig av sedan drogs linjerna om så Köpenhamn och Stockholm fick JFK. Så Göteborg kanske. Men det är ju en point to point och ingen hub. Kan bli svårt.
Anmäl inlägget
Oslo
Skrivet av Standby, 2022-11-22 16:17:31
Kanske dags att komma till Oslo?! Vi behöver er! ??
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Bose
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev