Skriv ut  

SAS i höst: Två långlinjer från Arlanda

Flygnyheter, Redaktionen, den 24 augusti 2021
SAS skruvar nu upp flygprogrammet för hösten. Alla inrikeslinjer är då återtagna och från Arlanda går det också att flyga till två destinationer i USA.

SAS har nu presenterat trafikprogrammet för i höst. Sammantaget blir det drygt 160 direktlinjer till 90 olika destinationer. Sverige och Norge återfår alla inrikesrutter, dussinet jämt i Sverige när Arlanda – Sundsvall drar igång i september. Destinationsutbudet är en blandning av de klassiska linjerna till storstäderna kombinerat med en tydlig satsning på fritidsresandet. Det märks bland annat på flygprogrammet från Göteborg: Av de åtta linjerna som SAS flyger i höst är det två städer, Arlanda och Köpenhamn och sex fritidsresemål, Alicante, Faro, Las Palmas, Malaga, Palma och Split. 

”Dessutom kommer antalet flygningar till viktiga destinationer för affärsresenärer i Europa att öka. Det ökande intresset för city- och weekendresor till europeiska städer gör att SAS återupptar rutterna till Amsterdam, Dublin, Florens, Krakow och Prag. SAS erbjduer även fler avgångar till varmare Medelhavsdestinationer i Sydeuropa och på Kanarieöarna i syfte att tillgodose en allt större efterfrågan på semesterresor”, skriver SAS i ett pressmeddelande.

Fördelningen av linjerna mellan de tre skandinaviska huvudstäderna är tämligen jämn: 47 linjer från Oslo, 52 linjer från Stockholm och 57 från Köpenhamn. Men fortsatt är det Kastrup som behåller merparten av långlinjerna som nu är återställt så när som på Beijing. 

Stockholm kan glädjas åt två interkontinentala linjer med SAS, till New York och Miami. På New York blir det en långsam start den andra september med tre avgångar i veckan som sedan successivt ökar till dagliga flygningar längre fram i höst. Den andra linjen är till Miami med ett par avgångar i veckan. Ingen av de flighterna ska flygas med den nya A321LR som hittills stått oanvänd den mesta tiden sedan leveransen i oktober förra året. Det har funnits vissa uppgifter om att den skulle komma att sättas in från Stockholm till USA men i nuläget är det A330-300 som är inplanerade. Den klassiska rutten mellan Arlanda och O’Hare i Chicago är ännu inte inplanerad för en comeback. 

SAS rutter från Sverige hösten 2021
Stockholm
Göteborg
Kalmar
Kiruna
Luleå
Malmö
Ronneby
Skellefteå
Sundsvall
Umeå
Visby
Ängelholm
Östersund
Alicante
Amsterdam
Aten
Barcelona
Bergen
Berlin
Billund
Bryssel
Köpenhamn
Dublin
Düsseldorf
Edinburgh
Faro
Frankfurt
Gazipasa
Helsingfors
Krakow
Larnaca
Las Palmas
Lissabon
London
Malaga
Malta
Manchester
Miami
Milano
Neapel
New York
Nice
Oslo
Palma de Mallorca
Paris
Prag
Rom
Split
Tallinn
Teneriffa
Thessaloniki
Trondheim
Vilnius

Göteborg
Alicante
Köpenhamn
Faro
Las Palmas
Malaga
Palma de Mallorca
Split
StockholmKommentera artikeln
Det finns 10 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Sv ARN
Skrivet av Kaunas Dukitis, 2021-08-27 10:21:04
Men det är bra för dig om du tror på det. Pladder!? Du vet nog inte vad du pratar om. CPH är traditionellt en low yield jämfört med ARN min vän. Dröm vidare och trevlig helg.
Anmäl inlägget
ARN
Skrivet av Sv. Kaunas Dukitis, 2021-08-26 12:59:44
Jasså på vilket sätt är CPH passé jämfört med ARN?
pladder, ingenting annat.
SAS flyger merparten av långlinjerna från CPH för att det löner sig mycket bättre än från ARN.
Väldigt mycket svårare att sälja C- klass från ARN än från CPH
Anmäl inlägget
Flyget har förändrats i grunden
Skrivet av thomas, 2021-08-25 10:24:54
Det var ett digert program i dessa fortsatta pandemi tider men det förutsätter en 10 miljarder varje år av skattebetalarnas pengar för att ha råd att genomföras.
Dessutom wizz och FR nu på ARN GOT och CPH.
Anmäl inlägget
Vänta nu lite...
Skrivet av Biden4ever, 2021-08-24 20:37:22
... gör någon mig en tjänst och tipsar SAS om att USA är stängt för resenärer utan särskilda skäl från Europa och att ingen tidsplan finns för när man öppnar igen?
Att åka på solsemester i Miami till hösten kommer inte att hända.
Däremot kanske en och annan amerikan vill kyla ner sig i Norden och ta en paus från solen "over there"...
Anmäl inlägget
Dubbla avg
Skrivet av Affärsresenär, 2021-08-24 13:15:30
Hoppas alla inrikes och affärsresedestinationer kommer igång snabbt med minst 2 avgångar per dag så man kan resa över dagen för möten. Annars måste man välja andra bolag.
Anmäl inlägget
ARN
Skrivet av Kaunas Dukitis, 2021-08-24 10:21:58
Hur kommer det sig att ARN alltid står med brallorna nere. Visst traditionen bjuder att SAS satsar på CPH. Men CPH är passé, på riktigt. Baserat på ett perspektiv som sträcker sig bortom Öresund.
Anmäl inlägget
Flyga med hund till USA?
Skrivet av SAS, 2021-08-24 09:37:17
Kan man boka SAS till Miami med hund? Det har varit nästan omöjligt att flyga till USA med hund under Corona.
Anmäl inlägget
Fort Lauderdale
Skrivet av Frekvent behov!, 2021-08-24 09:35:21
Tack för Miami. Hoppas att USA öppnar upp.
Anmäl inlägget
Stämmer inte
Skrivet av @Clara, 2021-08-24 09:26:55
att det inte finns stor efterfrågan på affärsresor. Det är mycket som inte går att göra lika bra över internet som när man har riktiga möten. Där internet möten är mest relevanta är inom offentlig sektor. Näringslivet kommer altid behöva riktiga möten.
Anmäl inlägget
Noll efterfrågan på affärsresor
Skrivet av Clara, 2021-08-24 08:45:43
Att flyga till Amsterdam 5 gånger i veckan jämfört med tidigare 3 gånger per dag är inget attraktivt för de få affärsresenärer som är kvar. Samma upplägg gäller London, Paris och Frankfurt och andra affärsresedestinationer. SAS behöver göras om i grunden för att överleva de kommande åren. Att köra tomma passagerarkabiner till New York gör bara att pengarna snabbare tar slut och nytt kapital behöver tillföras redan i vinter.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn