Skriv ut  

Uppgifter: Wizz Air öppnar linje till Arlanda

Flygnyheter, Redaktionen, den 25 augusti 2021
Ryanair var först och nu följer Wizz Air efter. Mycket pekar på att det ungerska lågkostnadsbolaget etablerar sig på Arlanda med en eller flera linjer.

Wizz Air är den stora aktören på Skavsta med i dagsläget 16 linjer till östra Europa. Men nu riskerar flygplatsen än en gång en åderlåtning av linjenätet. Att Ryanair flyttat över flygningarna till Arlanda, även om en viss dubbeltrafik utlovats, är en allvarlig motgång. 

Mycket pekar på att även Wizz Air följer Ryanairs satsning och nu satt fokus på de stora flygplatserna i landet, de senaste veckorna har såväl Göteborg som Malmö fått nya linjer med det ungerska flygbolaget. Det är den nya basen i Sarajevo som skapat resurser att öppna mer trafik på Sverige, även Växjö och Skellefteå finns med på linjenätet.

Nästa steg verkar vara Arlanda. I den fortsatta expansionen, bland annat 24 nya linjer från tre flygplatser i Bosninen, finns en linje från Banja Luka till Arlanda med. Det innebär dels ett inträde på Arlanda, dels att den nu existerande linjen från Banja Luka till Skavsta med två avgångar i veckan försvinner. Trafikstart på Arlanda är satt till den 2 november.

Flygtorget har sökt Swedavia men i nuläget går det inte att få uppgifterna om en och troligen flera linjer till Arlanda bekräftade.Kommentera artikeln
Det finns 7 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

BRÅ-rapport
Skrivet av PPL, 2021-08-25 21:45:24
Är det så bra att flygbolagen kör skytteltrafik till utlandet med tanke på BRÅ’s senaste rapport?
Anmäl inlägget
Stämmer det verkligen?
Skrivet av Christian, 2021-08-25 21:14:21
Håller med ER, Kan detta verkligen stämma? Läste pressmeddelandet och jag kunde inte från den texten tolka att Wizz Air har planerat en etablering på Arlanda? De är givetvis väldigt mycket välkomna att flytta men låter lite knepigt om det ska ske samtidigt som Ryanair tågar in i november. Var ju inte längesen Wizz Air presenterade nya destinationer från Skavsta som ännu inte startat...
Anmäl inlägget
Helt naturligt
Skrivet av ABC, 2021-08-25 17:55:57
Är det inte helt naturligt att även Wizzair vill ha bättre betalt för sina flygbiljetter än vad publiken på Skavsta vill betala? Även om kostnaderna är något högre är Arlanda-resenärerna inte tillnärmelsevis lika priskänsliga och Wizzair är inte så mycket sämre att det är motiverat.
Anmäl inlägget
Brandflygets bas
Skrivet av thomas, 2021-08-25 17:27:53
Vattenbombarna har och kan husera på
V-ås, skogarna ligger mest i Norra Sverige
eller varför inte SDL?
Brändern i södra Europa Ryssland Canada hela västra US borde ge hint om det nödvändiga med ett brandflyg. Man har ju brandkårer på stand by i varje kommun.
Anmäl inlägget
Ser mörkt ut
Skrivet av Magnus Nilsson, 2021-08-25 15:00:20
Kan detta vara dråpslaget för Skavsta?
Utan wizz inga inkomster!
Utan inkomster=konkurs
Vart ska vattenbombarna ta vägen?
Och kustbevakningen?

Tror inte de vill till Arlanda
Bygg stora batterifabriker på skavsta istället. Det ger mycket mer tillbaka för kommunen!!Anmäl inlägget
Det nya flyget
Skrivet av thomas, 2021-08-25 10:16:40
Såå bra nu flyttar trafiken norr om Stockholm här finns ju ett mycket större upptagningsområde och vi slipper gammel gullans surpulverkaffe.. Hårt slag för skavsta som var premiärflygplats för lågprisflyg. Det blir mycket av denna typ av flyg nu när gammeldrakarna har även blivit trötta att hänga på.
Anmäl inlägget
Stämmer detta??
Skrivet av ER, 2021-08-25 09:57:53
Kul med Wizz Air på Arlanda,
men stämmer detta??

Kan det vara ett missförstånd av det lite röriga pressmeddelandet som Swedavia skickade ut i går där Wizz Air, Arlanda och Banja Luka nämns en gång helt utan sammanhang.

Ryanair börjar i oktober flyga
samma sträcka från Arlanda.

https://www.swedavia.com/landvetter/press/ryanair-and-wizz-air-expand-further-in-sweden-with-new-routes-at-stockholm-arlanda-goteborg-landvetter-and-malmo-airport/
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn