Skriv ut  

Östersund och easyjet fortsätter att växa

Flygnyheter, Redaktionen, den 10 juli 2019
Tre utrikeslinjer blir fyra när easyjet expanderar på Åre-Östersund. I vinter blir det direkttrafik från Berlin.

I december öppnar den nya flygplatsen i Sälen och ambitionen är att locka till sig charterflygningar med europeiska skidturister. Att det finns underlag för en sådan marknad – olycksfåglar har kraxat sedan planerna blev kända – visar utvecklingen på flygplatsen i Östersund: I vinter startar en fjärde linje upp till flygplatsen i Jämtland, denna gång från Berlin.
– Det är mycket glädjande att easyJet erbjuder flyg från Berlin direkt till hjärtat av Jämtland. Sett till kommersiella gästnätter i vår region var tyska besökare den tredje största utländska besöksgruppen under föregående år. Nu blir det även smidigare för jämtlänningarna att göra weekendresor till den tyska huvudstaden, säger Peter Fahlén, flygplatschef på Åre Östersund Airport.
         
Det var en otippad utveckling när easyjet, som tidigare haft mycket få linjer till Sverige, startade trafik från Gatwick inför vintersäsongen 2016. Den följdes sedan av en linje från Köpenhamn och en från Bristol, alla med fokus på vinterresenärer. Men det ger även regionen ytterligare en möjlighet att resa direkt ut till Europa utan transit i Stockholm.

- Vi tror att den nya direktlinjen kommer att bli ett populärt tillskott till vårt befintliga nätverk genom att erbjuda weekendresor till Berlin för våra svenska kunder, säger William Vet, Country Manager BeNeLux och Skandinavien på easyJet.

Den nya linjen flygs med en av bolagets Airbus A320-maskiner med en rotation i veckan, på söndagar och kan på sikt bytas ut mot en av de nya A320neo. easyjet har ett miljöprogram som siktar på att minska utsläppen med 10 procent fram till år 2022. Det är i så fall en minskning med 38 procent sedan år 2000. Flygbolaget arbetar även med att utveckla eldrift och ska enligt planerna och i ett första skede flyga eldrivet mellan London och Amsterdam inom en snar framtid, det kunde Flygtorget rapportera om nyligen.Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

till ABC
Skrivet av svantespeedy, 2019-07-11 11:18:03
Det blir en låååång weekend
Anmäl inlägget
Weekend?
Skrivet av ABC, 2019-07-10 14:15:09
Kul! Men hur ska man kunna lockas till en ”weekendresa” om flyget bara går en gång i veckan?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn