Skriv ut  

Norwegian: Färre passagerare men högre intäkter

Notiser, Redaktionen, den 8 januari 2020
Norwegian satsar hårt på att öka intäkterna och anpassa kapaciteten. Allt för att öka lönsamheten. Förra året flög 36,2 miljoner passagerare med flygbolaget.

Norwegian kämpar hårt med att gå från ”tillväxt till lönsamhet”. Den senaste rapporten visar att arbetet ger resultat. Visserligen minskade antalet passagerare under förra året med tre procent, bland annat tack vare stängningen av en rad linjer, men samtidigt ökade intäkterna med sju procent när sammanlagt 36,2 miljoner passagerare valde Norwegian.

– Bolaget har under hela året minskat kapaciteten enligt efterfrågan och kontinuerligt jobbat med att sätta en linjestruktur som även är anpassad för de stora säsongsvariationerna i branschen. Samtidigt har utsläppen minskat jämfört med tidigare år. Försäljningen de kommande månaderna ser bra ut, både bland affärs- och fritidsresenärer. Jag vill önska alla nya och lojala kunder välkomna ombord, säger Norwegians nya koncernchef Jacob Schram.

Framför allt var det december månad som gav ett rejält plus i räkenskaperna vad gäller enhetsintäkter och kabinfaktor. Enhetsintäkterna ökade med 21 procent och kabinfaktorn med 4,9 procentenheter till 83,5 procent. I december reste 2 255 109 passagerare med bolaget. Kapaciteten minskade betydligt i december vilket är helt enligt vad bolaget tidigare har kommunicerat till finansmarknaden.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn