Skriv ut  

SAS startar direktlinje från Luleå till London

Notiser, Redaktionen, den 5 mars 2020
Direkt från Luleå till Stansted i London. SAS lägger nu in en ny utrikeslinje direkt till en regional flygplats i Sverige.

Det är inte många av de regionala flygplatserna som har direkt linjetrafik till utlandet med SAS. Men nu kan en förändring vara på väg. Sälen har sedan i slutet av förra året tre linjer, till London, Köpenhamn och Aalborg och nu blir det också trafik mellan Luleå och London Stansted. Två års intensivt arbeta från flygplatsen och turistorganisationerna har resulterat i två avgångar i veckan, fredagar och måndagar under perioden 18 december – 15 mars.

– Det är oerhört glädjande att vi nu äntligen kan presentera denna nyhet som vi tillsammans arbetat målinriktat med under så lång tid. Att SAS väljer att lägga en linje från Luleå Airport till London är verkligen en fjäder i hatten, inte bara för vår flygplats, utan även för regionen som attraktiv destination, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef på Luleå Airport.Kommentera artikeln
Det finns 6 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Hade det varit lönsamt...
Skrivet av Krister, 2020-03-10 07:18:15
...så hade tex Norwegian gjort det för länge sen.
Men några korta månaders trafik är inte en fågel Fenix.
Anmäl inlägget
Förslag
Skrivet av Janne, 2020-03-06 10:43:56
SAS, testa följande linjer
Got-N.Y
Got-Milano (efter corona)
Got- Lyon
Got-London
Got-Prag
UME-CDg
UME-LHR
VBY-Hamburg(säsong)
Visby-Mallorca (säsong)
MMX-UME-LLA
SDL-CPH
UME-CPH
UME-OSL
Karlstad-HEL
Karlstad-SDL-Vasa
Anmäl inlägget
Fråga
Skrivet av Börje, 2020-03-06 09:01:02
"Det är inte många av de regionala flygplatserna som har direkt linjetrafik till utlandet med SAS"- Detta gäller Svertige men i Norge o Danmark har varenda flygplats direktlinjer till kontinenten med SAS. Göteborg däremot har bara CPH. Sanslöst att kalla SAS svenskt.
Anmäl inlägget
Släpp sargen SAS
Skrivet av Galet, 2020-03-05 19:43:12
Använd de slottarna från GOT istället. Helt makalöst att SAS, där staten är delägare, inte kan erbjuda annat än CPH från Sveriges andra stad. Istället går man till Luleå. Glädjen lär bli kort för Luleborna, såsom den blivit tidigare.
Anmäl inlägget
Kiruna och Gällevare
Skrivet av Linkan, 2020-03-05 19:15:05
Det är faktiskt så att de två nordligaste städerna konkurrerar med Stockholms stad att få betala skatt till utjämningssystemet.

Där finns ekonomiska resurser.
Anmäl inlägget
He jer int lönt
Skrivet av Jervejint, 2020-03-05 16:44:23
SAS har gjort detta 3 ggr tidigare, med samma fruktlösa resultat. He bar sig int. SAS begrip int att Norrbotten å Lule numer är befolkad av medellösa pensionärer å flyktingar från främmande land. Ingendera av grupperna har ekonomiska resurser för resor.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn