Flygrevyn
Skriv ut  

SAS långlinjer tillbaka på Arlanda

Flygnyheter, Redaktionen, den 9 juli 2021
Stockholm återfår äntligen direkttrafiken till USA. SAS startar dels Miami, dels New York i september och oktober. Dessutom tas nya Airbus A321LR i trafik från Kastrup till Boston.

Knappt två timmar efter att Finnair presenterat ett något överraskande trafikprogram med långlinjer från Arlanda till USA och Thailand, meddelade SAS att de nu återupptar trafiken från Arlanda till USA. 

Det innebär att Stockholm den 2 september återfår linjen till New York. I dagsläget planeras för 3 – 5 avgångar i veckan beroende på efterfrågan. Arlanda blir därmed sista skandinaviska huvudstad med återupprättad trafik till USA.

Den linjen följs den 1 oktober av linjen Arlanda – Miami med tre avgångar i veckan. Det är en trafikstart tre veckor innan Finnair drar igång sin nya linje mellan Arlanda och Miami som ska flygas med två avgångar i veckan vilket sedan ökar till fyra.

Kvarstår linjen Arlanda – Chicago som finns med i planeringen men ännu inte fått något startdatum. 

– Det är mycket glädjande att SAS nu kan öka tillgängligheten för både resenärer och frakt till och från Skandinavien, från alla tre huvudstäder, när efterfrågan på resor ökar, säger Karl Sandlund, tf vd för SAS.

SAS ökar också på trafiken till USA från Köpenhamn och Oslo. Framför allt blir det äntligen premiär för den nya Airbus A321LR på sträckan Kastrup – Boston med i första skedet tre rotationer i veckan. SAS rutter och avgångar i USA i höst:

• Stockholm-New York - 3-5 veckoavgångar
• Stockholm-Chicago - 3 veckoavgångar
• Stockholm-Miami - 3 veckoavgångar

• Köpenhamn-New York - 7 veckoavgångar
• Köpenhamn-Chicago - 7 veckoavgångar
• Köpenhamn-Los Angeles - 4-5 veckoavgångar
• Köpenhamn-San Francisco - 4 veckoavgångar
• Köpenhamn-Washington DC - 4 veckoavgångar
• Köpenhamn-Boston - 3 veckoavgångar
• Köpenhamn-Miami - 3 veckoavgångar

• Oslo-New York - 3 veckoavgångar
• Oslo-Miami - 1 veckoavgångar Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Kaffet
Skrivet av Johnnie Kobbelgaard, 2021-07-13 16:47:53
Hvad med kaffet på SAS Gullan???
Anmäl inlägget
SAS har bättre service
Skrivet av Bertil, 2021-07-12 22:31:58
@FA,
Du har fel om servicen. SAS har höjt sin servicenivå sedan man införde nya kabiner i business. SAS ligger idag ett snäpp över Finnair i service, i varje fall när det gäller business.
Sedan verkar det inte fungera med deras direktflyg till Miami. Min resa dit i febr är flyget från ARN inställt och det blir via CPH och det är inte bra. I det fallet skulle jag hellre valt Finnair.
Anmäl inlägget
Toppen
Skrivet av Gullan Purser&ServiceExpert, 2021-07-12 08:41:17
Vilken början på veckan, med sådana nyheter. Skall bli härligt att bjuda på Interkontinental service från Stockholm och i våra nya fina flygplan. Läppstift på och nu kör vi!!!!
Anmäl inlägget
Jag är nöjd med Finnair
Skrivet av FA, 2021-07-10 17:58:23
Jag ska fortsätta flyga med Finnair oavsett hur många långlinjer SAS kan nu öppna från ARN. Finnair har bättre service ombord än SAS har och lika moderna och nya Airbus A350. Så NEJ tack SAS! För min del SAS kan fortsätta satsa på CPH som de gör . Därför jag undviker flyga med SAS så lång det går.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn