Tråden startades av: Standby  2020-08-07 18:50:55
Sunclass Airlines  
Ni som sa nej till gå ner 20% i lön. Personligen vill jag tacka er! Nu blir ni av jobben och jobben kommer förmodligen förflyttas utomlands! Hade de det inte varit bättre att gå ner i lön och behålla sitt jobb? Tack! Ni som sa nej några kommentarer?!

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

KC
2020-08-16 00:49:59
SV: Sunclass Airlines
Ännu ett bevis på att Facket EJ är till för den anställde.Hur kan Unionen gå med på och medverka till SÅ många uppsägningar?
Helt ofattbart för oss medlemmar !!!
TruthTeller
2020-08-15 20:33:38
SV: Sunclass Airlines
Det hela är, tycker jag, bara en fråga om att fatta när man har ”kniven på strupen eller ej”,
Ibland har man kniven på strupen och ibland har man inte kniven på strupen och då gäller det att förhandla utifrån att sådana självklara fakta.
Ibland kan man pga. bra fakta kräva bl.a. högre löner, ibland får man tyvärr och pga. riktigt dåliga fakta se lönerna anpassade till den sämre verklighet som nuvarande fakta beskriver, dvs. även anpassade nedåt.

I detta fall har, pga. bl.a. Covid-19, de kabinanställda och Unionen ”kniven på strupen”.
De kabinanställda fattade dessa fakta och 177 st. av 180 st. sa JA till arbetsgivarnas bud och krävde av sina förhandlingsföreträdare, dvs. Unionen att de också fattade dessa fakta och att de på sina huvudmän, dvs. sina medlemmar i Sunclass Arlines, skulle säga JA till arbetsgivarnas bud.

Unionen struntade fullständigt i detta och körde över sina 177 st medlemmar som sa JA och gjorde därmed samtliga 180 st kabinanställda arbetslösa mot deras tydligt uttalade vilja om motsatsen.

Om inte detta är ett av de största fackliga ”haverierna” i Svenska fackförbundshistoria så vet jag inte vad ordet totalt haveri och trolöshet mot sina huvudmän innebär.

Hoppas att ni kabinanställda på Sunclass Airlines Sverige fattar mod och gemensamt stämmer Unionen på ett saftigt skadestånd för detta övergrepp på er uttryckliga vilja om att acceptera arbetsgivarnas avtal.

Stå på er!!

Här är ett förslag (bland många möjliga) för att undersöka om en grupptalan mot Unionen är möjlig och det är den med 99% säkerhet.

https://rive.se/

Lycka till!


Berit
2020-08-15 01:45:29
SV: Sunclass Airlines
Nu blir det till att skcka in ansökan??
DK
2020-08-15 00:36:03
SV: Sunclass Airlines
TruthTeller, bra och sant skrivit!
TruthTeller
2020-08-14 19:18:53
SV: Sunclass Airlines
@ABC
Tack för det.
Jag är dock som sagt inte anställd eller har något direkt ”hämnd” intresse mot Unionen och hur dom hanterat affären med Sunclass Airlines.
Jag råkar bara av ren slump ha en mycket bra insikt i händelseförloppet och hur otroligt klantigt och gement Unionen behandlat de stackars 180 kabinanställda i Sverige som de nu av rena ”cover up” skäl bara vill bli av med för att dom trampat så otroligt i fällan.

Allt som står här på Flygtorget är allmän information och vill du eller någon annan använda det som skrivs här och gå till pressen med så är det bara att tuta och köra.

Lycka till och hoppas det får ett riktigt genomslag!
ABC
2020-08-14 14:39:16
SV: Sunclass Airlines
@truthteller. Önskar att Dina inlägg nådde dagspressen. Dom är så otroligt välskrivna och beskriver exakt vad som hänt. TACK
ABC
2020-08-14 11:38:33
SV: Sunclass Airlines
@truthteller.. MITT I PRICK. Precis så är det
Boeing
2020-08-13 22:40:28
SV: Sunclass Airlines
pf, hvor har du SAS fra i denne debatten ?

Og, som sagt før, resten av ditt innlegg overlater jeg til intelligente lesere på dette forum. Jeg gidder kort og godt IKKE kommentere det videre
TruthTeller
2020-08-13 19:24:50
SV: Sunclass Airlines
Oj, oj, oj, vilken arg liten debattör som kom in i debatten för 2 inlägg sedan.
Nej, världen kretsar inte runt mig för jag är inte anställd i Sunclass Airlines.

Jag är nybliven pensionär med mitt på det torra och klarar mig mycket gott.
Däremot har jag mycket djup insikt i vad som föregåtts i Sunclass Airlines både i Sverige, Danmark och Norge och jag kan bara konstatera att Unionen har sålt ut 180 st anställda till (för många äldre) lång, kanske permanent arbetslöshet för att försvara svenska sjuka principer från 1930 talet (Obs! Unionens egen förklaring på varför man hårdnackat vägrar gå med på att sänka lönen).

Att man 1 dag före man säger upp alla i Sverige påstår att man påbörjar förhandling om att ev. säga upp 200 i Danmark är ett välregisserat spel. Ett spel där man nu då fick chansen att sparka alla i Sverige men samtidigt (som du lurats att tro) påstår att man skall säga upp ca. 200 i Danmark men där nästa drag blir att säga:

Ja men se där, nu blev vi av med 180 st. I Sverige och då kan vi ju ställa in alternativt minimera uppsägningarna i Danmark och låta dom ”övertaliga” 200 i Danmark var fortsatt anställda och flyga bl.a. produktionen i Sverige.

Ta Da! så fick Danskarna (Sunclass Airlines är ett Danskt bolag) som dom ville tillslut och dom lurade de dumma fåren i Unionen att bli de sk. ”Nyttiga idioterna” som blev de som med sin envisa vägran till alla lösningar tillslut orsakade så att 180 svenska kabinanställda blir arbetslösa.

Världen kretsar runt dessa 180 nu snart arbetslösa stackare och inte runt mig eller dig, såvida du inte är Sunclass Airlines anställd! För det är du väl inte antar jag?
Nepster
2020-08-13 15:35:13
SV: Sunclass Airlines
Vem skall flyga den Svenska produktionen då?
Sv truth teller
2020-08-13 14:38:57
SV: Sunclass Airlines
Välkommen till flygbranschen 2020. Se det som en konkurs. Move on. 200 av dina kollegor i Danmark sägs upp i sunclass också! Som flygbolag ”får man passa på”, när tillfälle ges... De skriver själva att resenärerna kommer inte drabbas alls. Världen snurrar inte runt dig. Lycka till!
Bengt.
2020-08-13 14:38:05
SV: Sunclass Airlines
Dem sparkar även 200 anställda i Danmark som gått med på att gå ner i Lön!
TruthTeller
2020-08-13 13:38:12
SV: Sunclass Airlines

HELT OTROLIGT!!
Fackföreningen Unionen sätter alltså av ålderdomliga princip skäl alla sina medlemmar från Sunclass Airlines i arbetslöshet.

Detta gör dessutom Unionen ”över huvudet” på sin medlemmar från Sunclass Airlines och TROTS ATT ALLTSÅ 177 medlemmar (av 180) sagt att dom accepterade och ville anta arbetsgivarens bud!

Unionen hävdar en massa strunt om marginella effekter på pension, a-kassa, etc. som anledning!!

Vilket otroligt oseriöst och skamligt beteende från Unionens sida.

Det är ju helt nya tider nu och dessutom katastrofala pandemi tider.
Alla kan Och kommer inte längre att kunna förutsätta att alla löner alltid skall gå upp.
Nya förutsättningar i världen, företagandet och arbetslivet gör att vissa jobb måste acceptera sänkta löner när förutsättningarna så radikalt förändras som de gjort nu för t.ex. denna sektor.

Svenska fackföreningar med Unionen i spetsen är gamla och diktatoriska och helt otidsenliga i sin uppfattning om de nya tider vi lever i, detta visste man ju redan.
Fast Unionens beteende och hantering i detta fall med Sunclass Airlines anställda saknar ju all vett och sans.

Hoppas att denna sanslösa hantering från Unionens sida görs allmänt känt för alla i Sverige.

Hoppas också att de stackars Sunclass Airlines anställda, som nu mot sin vilja blir arbetslösa pga. av att Unionen ”förrått” och övergivit dom för sina egna ålderdomliga principskäls skull, hoppas att dom via en grupptalan stämmer Unionen på skadestånd bl.a. ”Trolöshet mot huvudman”.

Detta är inget annat än en av svensk fackföreningsrörelses absolut STÖRSTA SKANDALER!!

Trodde vi drev en ”Arbetslinje” i Sverige sedan många år tillbaka.
Unionen verkar driva en ”Arbetslöshetslinje”.
ibbe
2020-08-13 12:05:01
SV: Sunclass Airlines
Sunclass säger upp personal

www.msn.com/sv-se/ekonomi/marknader/sunclass-airlines-s%c3%a4ger-upp-personal/ar-BB17Um4K?ocid=ientp
thomas
2020-08-13 11:58:25
SV: Sunclass Airlines
Sverige har lyckats hålla uppe löner trots bland världens högsta lönebikostnader, en bruttolön kostar arbetsgivaren + ca 32% ytterligare.

Många länder har gått åt andra hållet sänkt löner, ex USA
folk där får ofta ha två jobb för att klara sig.

En tillfällig i tid fastställd sänkning bör kunna accepteras, då nu situationen i branschen är som den är.

Tyvärr verkar uppsägningarna komma den 20 aug.
Tobbe
2020-08-13 09:05:24
SV: Sunclass Airlines
Har man inte löner så man har råd att spendera så dör samhället därför är vi ett i-land , har man inga löntagare som har råd blir man ett u-land så enkelt är det ,,, jag som företagare är beroende av att du har råd att köpa annars bara att lägga ned,,,
@@Theobserver
2020-08-13 06:16:19
SV: Sunclass Airlines
Unionen är inte med i LO utan är ett TCO förbund... har inget med något politiskt parti att göra. Lönesänkning kan aldrig vara ett sätt att konkurrera för svenska löntagare, det förstår alla med någorlunda sunt förnuft (om man inte tillhör arbetsgivarsidan dvs). Hur låga löner ska accepteras? Ska industrins löner också sänkas till tex Kinas nivå? Om lönesänkningar är lösningen på allt, hur lågt kan man sänka? Kan ett bolag inte överleva på de spelregler som finns på marknaden idag bör de gå i konkurs och lämna plats för effektivare bolag. Det är marknadsekonomins regler.
@@observer
2020-08-12 21:47:55
SV: Sunclass Airlines
Nu tillhör ju inte Unionen LO utan TCO
Erik
2020-08-12 21:36:10
SV: Sunclass Airlines
@@Observer

Unionen tillhör inte LO och har inget med dem att göra. Unionen tillhör TCO.

Det är oftast väldigt dumt att acceptera en lönesänkning för att rädda ett företag. Ett företag vars framtid hänger på att pesonalen sänker sina löner med 20% är inte ett bra företag att arbeta på. Jag tycker Unionen har gjort en ganska klok bedömning, där man vägt risken att medlemmarna förlorar jobbet med hög lön mot att ge arbetsgivarsidan ett prejudikat och risken att medlemmarna ändå förlorar jobbet senare men på en ny lägre lönenivå.

Finns inget som säger att Sunclass skulle överleva ens med 20% lägre löner i kabin.
sv @Observer
2020-08-12 21:12:26
SV: Sunclass Airlines
"Förlåt mig, men tillåt mig att le lite.."

Han skrev att han TRODDE, inte tror.
sv 08/26
2020-08-12 21:03:15
SV: Sunclass Airlines
Har någon blivit uppsagd ännu?
@Observer
2020-08-12 20:04:41
SV: Sunclass Airlines
Förlåt mig, men tilåt mig att le lite..
Du kan väl inte på alvar tro att Unionen är till för medlemmarna. Nej Unionen, LO och alla LO ansluta förbund är till för sin egen skull och för att samla in pengar till riksdagens mest oseriösa parti, nämligen social ”demokraterna”.
08/26
2020-08-12 17:29:42
SV: Sunclass Airlines
Från vilket datum gäller uppsägningarna av den svenska cabinpersonalen vid Sunclass Airlines?
sv pf
2020-08-12 15:08:08
SV: Sunclass Airlines
pf, hvor har du SAS fra i denne debatten ?
Og, som sagt før, resten av ditt innlegg overlater jeg til intelligente lesere på dette forum. Jeg gidder kort og godt IKKE kommentere det videre.
pf
2020-08-12 09:45:13
SV: Sunclass Airlines
sv pf, hvor har du Norwegian fra i denne debatten ?

Og, som sagt før, resten av ditt innlegg overlater jeg til intelligente lesere på dette forum. Jeg gidder kort og godt IKKE kommentere det videre.
sv pf
2020-08-11 00:21:57
SV: Sunclass Airlines
Hur kan du avkräva, ett ja eller nej på en sådan fråga? Du vet/förstår ingenting i frågan.
Sun Class Airlines har ju inte den "rike stat", som kan pumpa in pengar i det svarta penninghålet Norwegian. Kan heller inte se det som en "chans" om att bolaget ev. avvecklas. Det är väl mer att betrakta som en RISK.
Tobbe
2020-08-10 21:06:15
SV: Sunclass Airlines
Norrmannen ler nu...
pf
2020-08-10 16:05:50
SV: Sunclass Airlines
Lurer på en sak;

hvilken betydelse har det, ja eller nei til 20 % mindre lønn og fagforeningsinngripelser, dersom bolag forblir på bakken, og man ikke tjener penger ?

Sun Class har vel ikke som SAS, et stort "socialkontor" (stat/stater) bak seg. Sjansen for at man på et tidspunkt må vurdere avvikling av bolaget er jo stor.
Cabin crew hos konkurrent
2020-08-10 14:07:26
SV: Sunclass Airlines
Alltså,det skrivs så mycket märkliga saker om lönenivåerna på kabinsidan så att man baxnar.
Vad är det för rena fantasibelopp? Själv har jag 22 år i yrket,jobbar heltid och tjänar inte i närheten av de summor/månad som omnämns i diverse trådar på Flygtorget och liknade,även i media.Sitter ni och killgissar bara? Varför hakar ni upp er på bara lön? Lediga helger,blocktimmar,traktamenten,provision,semester och pension är ju minst lika viktiga.Snorungar och läktarexperter hela bunten som inte begriper yrket säger jag.
The Observer
2020-08-10 10:51:01
SV: Sunclass Airlines
Enligt uppgift hade lokala fack klubben på Sunclass Airlines och arbetsgivaren förhandlat fram ett avtal klart i förra veckan som båda parter accepterade.

Då kommer plötsligt Unionen in från central nivå och kräver att medlemmarna röstar om JA eller NEJ till avtalet. Av 180 st. anställda röstade enligt uppgift 177 JA och ENDAST 3 st. NEJ. Då säger Unionen från central nivå plötsligt NEJ till avtalet bara för att alla inte röstade JA.

Herregud ENDAST 3 st. sa nej till avtalet och Unionen gör alltså med anledning av dessa extremt få (3 st) NEJ då alla sina 180 st Sunclass Airlines medlemmar arbetslösa för att inte alla sa JA!!!

Jag trodde facket på central nivå var till för medlemmarna och inte för att hjälpa arbetsgivarna att slutligt kunna säga upp alla sina anställda och sedan låta ett bemanningsföretag istället utföra jobbet med ännu lägre löner än de löner den lokala fackklubben förhandlat fram ett avtal om.
Ett avtal som Unionen på central nivå nu alltså av outgrundliga anledningar säger nej till TROTS ATT 177 av 180 medlemmar säger JA till det avtalet.

Rena övergreppet från fackets sida på central nivå EMOT sina egna medlemmar och även mot den lokala fackklubben och en fullkomligt absurd hantering bara för att 3 st. säger NEJ när 177 st. SÄGER JA!!!

Den lokala fackklubben skall dock ha all heder, dom har jobbat och slitit och förhandlat stenhårt och till slut fått fram ett avtal som arbetsgivarna accepterade och då slås dom istället ned av sin egen centrala fackorganisation.

Sverige är verkligen ett konstigt land emellanåt!

Hoppas berörda medlemmar stämmer facket på central nivå för denna helt ologiska och absurda hantering av dem!
KC
2020-08-10 09:22:13
SV: Sunclass Airlines
@DY2
Men nu är det ju så att Unionen representerar dom anställda och ”för deras talan”det är ju medlemmarna som röstat in dem.
Standby
2020-08-10 08:05:31
SV: Sunclass Airlines
Ja håller med med @DY. Det är ett välbetald jobb, varför ska staten bekosta ännu mera pengar till A-kassan för ett par person inte vill gå ner i lön. Är det inte bättre att behålla sitt jobb i denna pandemi eller tycker ni att bättre bli arbetslös och komma långt i från arbetsmarknaden och senare bli långtidsarbetslösa.

Vi pratar om en 20% lönesänkning! @visual nej jag är inte någon mellan chef utan längst ner i rank ordningen. Personligen går jag ner i lön och visar min lojalitet till varumärke och som anställd. Istället för att förlora mitt jobb! Personalkostnader är alltid den största kostanden för en arbetsgivare. Ni anar inte hur mycket en anställd kostar efter arbetsgivaren betala ut lön.
TG
2020-08-10 01:40:04
SV: Sunclass Airlines
Det är inte lönerna som ska ner det är biljettpriserna som ska upp. Staten borde tvinga bolagen att ta ut minst 2000:- för en flygbiljett. Bra för miljön och bra för bolagen. Det är inte meningen att man ska kunna köpa en biljett som inte bär upp kostnaderna för flygningen.
DY2
2020-08-09 17:42:40
SV: Sunclass Airlines
Nu är det fackförbundet Unionen som sagt nej (kabinpersonalens fackförening) till lönesäkningen och inte dom anställda. Orsaken är att denna lönesäkning påverkar branschen i sin helhet, samt pension, sjukersättning och eventuellt din akassa ersättning om företaget går i konkurs eller om företaget bestämmer sig att lägga ner arbetsplatsen, Arlanda basen.
Detta scenario har hänt tidigare. Bla Primera (Solresors flygbolag) ville att kabinpersonalen skulle gå ner i lön för att ”rädda” bolaget. Unionen sa även då nej. Sedan beslutade bolaget att stänga Arlanda basen. Det är inget nytt i flygbranschen att det alltid är kabinpersonalen (och piloter) som ”ska rädda företaget” samtidigt som ledningen sitter kvar med sina löner. Skamligt !
Sunclass har förmodligen kört sin skrämselpropaganda: sänk lönen eller så stänger vi Arlanda basen. Att sänka sin lön är ingen garanti för att ha jobbet kvar, det enda lönesäkningen garanterar är sämre akassa i nära framtid eftersom ekonomin har redan körts i botten (pga covid-19) och ev konkurs hägrar i horisonten.
Bulten
2020-08-09 16:23:16
SV: Sunclass Airlines
Svar DY. Medianlönen i Sverige 2019 var 31700 kr/månad.
I jämförelse med det är väl ändå 47000 kr ganska bra?
Dessutom tillkommer väl flygtillägg och traktamente?
sv DY
2020-08-09 14:52:24
SV: Sunclass Airlines
Haha, jo. Du är kraftigt överbetald och verkar helt sakna verklighetsförankring. Att man jobbar långa pass inom flyget är ingen nyhet, men det kompenseras ju också med extra ledighet. På ett vanligt jobb har man bara 8 lediga dagar per 4 veckor, som CC ungefär 10-14 lediga dagar på heltid, beroende på vilka slingor man hamnar på.
xxx
2020-08-09 12:55:52
SV: Sunclass Airlines
Alla här som påstår att det är bättre att säga upp sig ifrån jobbet än att acceptera en löneminskning vet inte vad dom pratar om, tror ni att det är roligt att vara arbetslös...
Unken Sosse propaganda är vad ni kommer med ingenting annat!
Olle
2020-08-09 11:33:31
SV: Sunclass Airlines
DY! Det du och väldigt många andra inte förstår när ni motiverar den orimligt höga lönen med att ni jobbar tidiga mornar, sena kvällar, nätter, helger osv är att det finns väldigt många andra yrken som arbetar på precis exakt samma sätt. Utan att ens vara i närheten av dom lönerna.

Dessutom med en utbildning i grunden, och vissa med krav på väldigt mycket högre kompetens.

Poliser, sjukvårdare på ambulansen, väktare, fabriksarbetare, tågvärdar osv osv osv.

Ni är på inget sätt unika i era arbetstider. Ni måste inse att dom gamla avtalen inte är rimliga!!

@M.P.
2020-08-09 10:01:23
SV: Sunclass Airlines
Unken sosse propaganda är vad du bidrar med. Är det verkligen bättre att vara arbetslös än att jobba med något man tycker om. Ni som tycker så vet inte vad ni pratar om.
DY
2020-08-09 09:56:57
SV: Sunclass Airlines
Som SCCM på Norwegian, och med en lön på 47.000kr innan skatt så vill jag inte påstå att jag var överbetald. Såklart väldigt bra lön, men med upp till 6 flighter per dag, upp till 15-16 timmar. Incheck 04:00, natt, borta från familj i dagar. Man jobbar helger och röda dagar.
Leker servitris, ordningsvakt och sjukvårdare, då är det inte inte orimligt med en ersättning därefter. Vart slutar det om man går med på en lönesänkning? Vad är nästa steg? Hur slutar en redan neråtgående bransch då?
M.P
2020-08-09 02:52:07
SV: Sunclass Airlines
Sänkta löner är aldrig en bra lösning...inte har väl ICA, ABB eller SJ etc...Tvingat sina anställda på att gå ner i lön för att rädda bolaget...om Sunclass sänker lönerna kommer andra flygbolag komma efter och tvinga sina anställda ner i lön...eftersom att dom då helt plötsligt är ”överbetalda...
Purser
2020-08-08 23:49:04
SV: Sunclass Airlines
Rätt eller fel, det kvittar, nu har ni mist era jobb och jag önskar er lycka till i jakten på nya anställningar inom branchen. Personligen hade jag hellre gått ner i lön än att bli arbetslös, men alla är vi olika. Det ända som kommer hända nu är att ni som varit bolaget trogna i så många år kommer att inse att ni bara är en bricka i spelet. En anställd kan ersättas så lätt, ingen är unik, och ingen kommer att tack er för att ni gör/gjort ett bra jobb - det är det man får betalt för. Men visst, klamra er fast vi era principer och fackföreningar, spännande att se hur många som kommer upp i luften igen...
Anki
2020-08-08 23:42:08
SV: Sunclass Airlines
Yes nu ska jag söka jobb där
Röda Baronen
2020-08-08 17:30:55
SV: Sunclass Airlines
Jag, som har jobbat som pilot i 20år,kan förstå varför det kan behövas att gå ner i lön för att rädda bolaget. Bara verklighetsfrånvända sossar, vägrar att inse att det är så nu för tiden.
Det är verkligen inte bättre att gå på a kassa eller bidrag.
Hm
2020-08-08 17:12:37
SV: Sunclass Airlines
Jobbar själv som flygvärdinna och även om det är tråkigt vad som händer med branschen så är det, om man ska vara realistisk, inte hållbart att ha kabinpersonal som plockar ut 30 000 kr+ efter skatt. Kabinpersonal har varit en bortskämd grupp som lever kvar i en gammal värld. Om man enbart har gått en kurs på 3-4 veckor (plus någon enstaka dag/vecka för att bli kabinchef/purser) så är det helt orimligt att kräva så mycket i lön. Ni har inte gått en akademisk utbildning på 3-5 år (och har 400 000 kr i studieskuld till CSN) och kan således inte ställa samma löneanspråk. Sedan har grundlönen hos TCAS/Sunclass varit katastrof för nyanställda, absolut. Rimlig lön bör ligga kring 20-25 kkr/mån (beroende på erfarenhet) före skatt inklusive diverse tillägg (men exklusive traktamente).
Dennis
2020-08-08 12:51:09
SV: Sunclass Airlines
Att gå ner i lön kan aldrig vara lösningen! Är man 18-20 år gammal tror man det är en vettig lösning men med lite erfarenhet förstår man att det kan aldrig vara lösningen. Behövs personalen så ska den vara kvar till 100% annars får man säga upp dom som inte behövs. Så måste det vara.
Akktu Stakki
2020-08-08 07:48:02
SV: Sunclass Airlines
Enligt uppgifter från anställda har alla i företaget reducerat lönen med 20%.
Undantaget ledningsgruppen i Köpenhamn!
TG
2020-08-08 00:53:05
SV: Sunclass Airlines
Hoppas din arbetsgivare kräver att du går ner i lön 20%. Antagligen är du inte så gammal att du fått någon lön, annat än veckopeng från dina föräldrar. Helt rätt av de berörda att vägra lönesänkning.
BK
2020-08-08 00:13:07
SV: Sunclass Airlines
Ja nu är det bara att bita i det ”sura äpplet” och gå hem till A-Kassa med krav att söka ca 18 jobb imånaden för att bibehålla A-Kassa.
Grattis
DY
2020-08-07 23:50:50
SV: Sunclass Airlines
Tycker att det är bra att stå på sig! Sänka lönen 20%, kan du sänka räkningarna med 20% också!? Och om man går med på det, vad slutar det inte med övriga flygbolagsanställda? Branschen är redan på nedgång och gör allt för att göra avtal och arbetsförhållanden sämre.... Dessutom så var det Unionen som sa nej och har nekat! Sen kan man fråga sig, hade du sänkt din lön med 20%? Vad är nästa steg? Sänka lönen med 50%?
Visual
2020-08-07 20:06:28
SV: Sunclass Airlines
Du jobbar som en mellanchef va? Gå ner 20% i lön? För att?
 

Tillbaka

Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn