Tråden startades av: Benta  2019-09-06 15:12:16
Mega ekonomiska problem för Norwegian 
Trist att i Internationell press inklusive läsa om Norwegian do-or-die finasiella problem. Om inte kreditgivarna accepterar att flytta terminerna så är Norwegian konken redan i mitten av denna månad........Känns som om dom i tillägg till alla MAX och 787 problem själva fallit i överexpansions fällan.......vi får se om dom lyckas fixa detta

Svar på ovanstående inlägg (Senaste längst ner). Ändra sortering

suck
2019-09-06 17:34:14
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Ännu en domedags predikant
Tröttnar ni aldrig på att önska livet av Norwegian och
spekulera om undergången det finns väl tillräckligt med
trådar i detta ämne.
Karl
2019-09-07 01:36:42
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Drar paralleller till epoken för 10 år sedan när ett helt gäng norwegian fanboys var här inne och önskade livet ur SAS. Är detta inte ok längre? Som man bäddar får man ligga brukar man säga...

Med det sagt så hoppas jag rent kollegialt att DY klarar sig.
Viktor
2019-09-07 02:11:47
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Krösa Maja har tydl talat igen.
Mr
2019-09-07 06:10:41
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Ingen fara!
Om Norwegian misslyckas så står säkert Ryanair redo att ta över delar av Svenskt inrikes samt expandera på utrikeslinjerna.
Kalle
2019-09-07 08:13:46
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Varför skulle kreditgivarna vilja sätta Norwegian i konkurs? Då blir de ju med största sannolikhet av med en stor del av sina pengar.
Norwegian har lyckats väldigt bra med sitt sparprogram och intäkterna går upp. Hade det inte varit för problemen med max och dreamliner-motorerna så tror jag att 2019 hade visat väldigt bra siffror.
Per
2019-09-07 09:45:57
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Många om inte......
John
2019-09-07 10:29:42
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Ja tyvärr ser det tufft ut för Norwegian. Jag önskar att de klarar sig men alla motgångar de råkat ut för dränerar bolaget finansiellt. Tror Benta har rätt
Han referer ju bara till bl.a CNN och flygpress och vad sedan svenska tyckare tycker och önskar är en helt annan sak. Frågan är snarar om investorer tror på Norwegian eller ej. I en dalande konjunktur kanske man inte vill investera mer om man riskar att tappa det också. Vi får se.
emil. (re: Kalle)
2019-09-07 12:56:45
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Lite bankingskola.
Norwegian har det tufft för att de 1) inte har en fungerade affärsmodell och 2) de har för stora skulder. De bettade förmodligen på att de skulle kunna etablera sig i stor skala genom låga biljettpriser och att konkurrenterna (i början företrädesvis SAS) inte skulle kunna matcha priserna så att de successivt skulle kunna göra olönsam kampanjproduktion till vinstgivande produktion. Tyvärr för DY bailade Wallenberg och staterna i princip ut SAS och finansierade ett reformprogram som visat sig fungera. Kvar sitter DY utan att kunna höja priserna.

Så, varför vill kreditgivare försätta bolag i konkurs (jag har själv gjort detta vid flera tillfällen). Det finns en mängd olika skäl.
1) Good money after bad money. Det är inte ovanligt att investerare fortsätter finansiera ett bolag som går dåligt med nya friska pengar. Det finns dock en gräns, till slut tröttnar man. Tänk dig att du har rätt gott om vatten i en stor tät hink. Hur länge skulle du stå och fylla på med ditt fina vatten i en hink som läcker. Ett tag, absolut, men till slut tycker du att det börjar svida.
2) Ett annat väldigt bra skäl är att kreditgivarna är säkerställda. I DY's fall har man säkerhet i flygplan när det kommer till leasing. Man har säkerhet i de flygplan som DY äger och man har säkerhet i alla andra tillgångar. Detta gäller alla senior creditors tex bankskuld. Leasegivarna skulle helt enkelt hämta hem sina plan och hyra ut på nytt utan att förlora så mycket. Bankerna skulle ta resten av planen och sälja tills de är nöjda. Bondinvesterare sitter lite sämre men skulle förmodligen kunna sälja slottider och en del annat. Däremot, leverantörer, oljebolag, anställda, Swedavia och alla andra -avia- skulle inte få några pengar, men de kan heller inte göra något åt det.
3) Ytterligare en anledning är ifall någon av bondinvesterarna är tex en infrafond eller annat bolag som kan driva flygbolag. De skulle kunna göra en deal med bankerna och köpa ut bolaget. Det skulle vara upp till en konkursförvaltare men så länge bankerna blir täckta så är det långt billigare än att köpa bolaget från börsen (tänk JanZon i Lasse Ås film: Stråholmen kan inte visa lönsamhet innan man kan räkna med avskrivningar från minst 2 konkurser).

Så, nej, det finns ingen anledning för just banker och bondinvesterare att vara oroliga för en konkurs. Det kanske blir en smäll, men inget som skulle vara mer än en liten vibration för en bank.
Clint Billton
2019-09-07 14:27:56
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Åter igen har Norwegian inga kontanter att betala sina lån. Vem tror att det bli bättre nästa år om man trots allt skulle få uppskov. Skuldberget ökar dramatiskt nu. Om man inte lyckas med att övertyga långivarna att skjuta upp betalningarna blir det ett dramatiskt slut innan månadsskiftet. På vissa håll hävdas det inom 10 dagar. (Kolla själv nyhetsflödet innan du skriver ”källa på det tack!”)
Det är ju samma visa hels tiden, år efter år, ända skillnaden är storleken på skuldberget dom nu är större än någonsin, och en sak till, ingen Trollkarl som kan dra ut en ny kanin ur hatten!
Lalle
2019-09-07 17:37:02
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Re kalle
Om skulderna ökar hela tiden måste man reversa detta ned ekonomiska flöde ju.
Norwegian's tillgångar just är väl sedan bara kontors mtrl och slottarnas värde på kvarvarande destinationer.
Iofs så betalades väl dessa med lån ochså kanske?!
ABC
2019-09-07 23:54:03
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Norwegians skulder är deras räddning. Med mängder av skulder och få tillgångar har alla allt att förlora på en konkurs. De enda som kan tänka sig att driva in en skuld är myndigheter. Norska myndigheter har redan visat att de i princip tillåter vad som helst.
@ABC
2019-09-08 09:38:25
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Du demonstrerar, igen, att du inte har en susning om vad du skriver om.
Kreditorer främst div banker får så absolut utdelning på en evt. konkurs, faktiskt dom enda som får nånting. Myndigheter och flygplatser får ingenting. När man inte har någon form av koll borde man i te påstå allt möjligt.
Säkerhet
2019-09-08 09:42:29
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Vad har kreditorer och banker för säkerhet i ett flygbolag, vilka värden finns kvar vid en konkurs menar du?
OY-APZ
2019-09-08 10:16:32
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Situationen som DY står inför nu (igen) är väl knappast en överraskning för någon. Varje gång detta inträffar så har skuldberget växt logaritmiskt. Varenda gång (tidigare) så har BK ryckt in med alla kostens medel och lyckats övertyga banker och investerare att pumpa in mer pengar i det ständigt läckande skeppet. Men uppskov hjälper inte, för skuldberget och åtagandena blir bara större och inger förändras dramatiskt gällande inkomsterna eftersom biljetterna stängt säljs för billigt. Ett ”sparprogram” hur dramatiskt det än må vara kan inte rädda DY.
Det finns inte längre någon karismatisk visionär vid rodret. Han såg självklart detta som oundvikligt och lämnade.

Hur troligt är det att banker och investerar återigen försöker rädda bolaget undan konkurs, när alla vet att det bara är konstgjord andning till krisen är ett faktum igen med ännu större skulder?

Hur länge dröjer det innan man på sociala medier, med full kraft, inser att det faktiskt är en stor risk med att i detta läget köpa flygbiljetter med DY, eftersom slutet kan vara här om bara någon vecka? För helt ärligt, så är det ju faktiskt så, vare sig man vill inse det eller ej.

Kan delar av DY räddas eller kommer allt att falla på en gång?

Vad krävs då för att rädda DY?
Eftersom konkursen kan vara ett faktum om bara någon vecka så krävs nog följande:
- Banker och kreditgivare ger uppskov med återbetalningar. (Hyfsat eller åtminstone tämligen troligt)
- Banker och kreditgivare skriver ner skulderna till en nivå som ger DY en chans att komma i kapp. (inte alls troligt)
- DY höjer biljettpriserna kraftigt så att man inte bara tjänar pengar utan även kan betala av på skuldberget. (Osannolikt, eftersom att kunderna då skulle se efter andra alternativ)
- Att man lyckas mörka krisen för kunderna så att inte panik uppstår på sociala medier så att inga vågar förköpa biljetter. (Hittills har man, med hjälp av många, ofta frivilliga optimister, lyckats med att dämpa paniken och ”nyansera” bilden av DY i de sociala medierna.
- En visionär och trollkarl av BK-klass vid rodret, snabbt, eller att BK kommer tillbaka. (Inte troligt, det är nog försent och ingen vill bli gallionsfigur för en storskalig smäll med massor av strandsatta o missnöjda kunder. Det var ju troligen därför BK valde att lämna)

...med andra ord. Det ser mörkt ut.
Frågande
2019-09-08 11:44:06
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Lite märkligt att företagsexperter och superekonomer, tillbringar helgen till att "undervisa" vad de verkar att tro noviser. Pinsamt.

Alla "experter" här, som spått DY's kk i snart många år har hittills haft FEL!!
Banking
2019-09-08 11:59:08
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Sv @ ABC Kom ihåg att Norwegian är ett norskt bolag, som lyder under norsk lagstiftning.

@ emil och OY-APZ Lägg inte upp scenarion, efter ert önsketänkande.
Vad vet ni om vad som föregår inom Norwegian? Inte ett SMACK!

Ni tror väl inte att BK sitter passiv och tittar på? Han är kvar som rådgivare, och fortfarande storägare.
Sv Frågande
2019-09-08 12:15:33
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Om man upprepar en osanning tillräckligt många gånger tror folk att det är en ... sanning!

Vilket kan innebära att folk inte bokar med Norwegian och banker, fordringsägare drar felaktiga slutsatser. Som slutligen leder till KK för bolaget.

Kalle
2019-09-08 14:49:20
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
En fråga till er som förstår sig på den här typen av ekonomi:
Varför skulle Norwegian gå i kk redan i September när den första bonden löper ut först i December. Om inte kreditgivarna vill gå med på förlängning så kommer ju ledningen att försöka med något annat fram tills den dagen då betalningen ska ske.
Ecco
2019-09-08 17:00:56
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Hur bra Norwegian än är och varit så hjälper inte det när det rinner ut mer pengar än det kommer in och det oavsett anledning. När detta sammanfaller med en allt gungigare världsekonomi så är det tufft. Sen mina damer och herrar hjälper inte antalet passagerare totalt eller per flygning om deras biljetterintäkter sammantaget inte ger vinst.
737
2019-09-08 17:02:36
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Jan Petter Sissener, en av de största obligatiosägarna, har i Norge kritiserat NAS för att emissionerna man gjort var för små. Han menar detta är för att skydda Kjos/Kise då, HBK holding ej har finanser att delta i större/fler emissioner än de som gjorts. Deras ägarandel skulle kraftigt urvattnas vid nya emissioner, något man därför medvetet undvikit (enl Sissener), därav denna lösning att skjuta upp obligationslånet. Han har vidare pekat på att för att acceptera förlängning av obligationerna vill han se en ordentlig emission som tar hand om likviditetsproblemen en gång för alla (som i SAS fallet).

Ställs detta krav från fler obligationsägare kommer detta snarast utvecklas till en fråga om ägarskapet. HBK (Kjos/Kise) kan tappa sin dominerande ställning och greppet om bolaget. Det i sin tur gör sannolikt att NAS i nuvarande form försvinner och säljs i delar eller som helt bolag. Sissener äger även mycket aktier och är nog inte ointresserad av att bli av med dem till en kurs där han i vart fall inte går med förlust.
OY-APZ
2019-09-09 14:36:39
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Då risken nu är överhängande att man inte hittar en lösning som inte bara löser den akuta krisen utan att också en långsiktig överlevnad, så vore det oansvarigt att köra vidare mot en ganska säker konkurs, med allt vad det innebär resenärer, anställda, investerare och gäldenärer.
Fet är kanske bättra att bita i det sura äpplet och vara de vuxna i rummet och istället göra en snygg sortie i stil med air Berlin. En tidsbestämd avveckling där anställda ges en chans att hitta nya jobb, inga strandade resenärer, och kvarvarande tillgångar i form av attraktiva slottar och egna ägda flygplan (i den mån de finns kvar) säljs och fördelas efter alla konstens regler bland gäldenärerna.
Möjligen kan det uppstå ett bantat (ekonomiskt sunt) bolag av rasterna, eller så få gas kapaciteten upp av andra befintliga bolag.
Poängen är att göra avvecklingen organiserad och tidsbestämd, det skulle alla vinna på., för så här kan det ju inte fortgå. Det är ju samma visa nästan hela tiden. Alldeles för billiga biljetter och inga kontanter i kassan. Ny emissioner, nya lån och ett ständigt växande skuldberg som aldrig kommer att gå och reda ut!
Huvudägare dumpar aktier och norska FT och ekonomer hissar röd flagg och ger tummen ner.
Ska man göra en värdig landning är man redan sent ute. Uppskov och nyemissioner kommer inte att lösa problemet i ett längre perspektiv, så varför ska man ”kissa i byxan”, blunda och hoppas på framtida mirakel. Gör som airBetlin!
DY
2019-09-11 09:00:28
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Blir uppriktigt sagt orolig när dessa disskussioner rullar på sociala medier. DY är beroende på att man säljer biljetter långt iförväg, och ryktesspridning skulle kunna medföra att folk tvekar. Då tvingas man att sänka priset ytterligare, men då kommer man inte att tjäna lika mycket. En farlig väg.
Ryktesspridning har sänkt många bolag. Vänligen håll er till fakta.
sv DY
2019-09-11 10:51:23
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Håller med dig. Alltför många håller sig inte till fakta, och spekulerar efter sitt eget önsketänkande. Det är typiskt dagens samhälle, att sensations teorier är lättköpta.
sv OY-APZ
2019-09-11 12:29:08
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Tror att det är viktigt att hålla isär begrepp, såsom borgenär, gäldenär samt borgensman. Fast det är inte lätt för en amatör.

https://advisa.se/ordlista/borgen%C3%A4r-g%C3%A4lden%C3%A4r-borgensman/
Banking
2019-09-11 16:45:55
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Vad är vitsen OY-APZ, med att gäldenärerna ev ska dela på kvarlåtenskapen?
thomas
2019-09-12 11:59:35
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Var nere i Abu Dhabi nyligen hos Etihad, där lurade tidigare VD n bolaget att gå in i svarta hålsbolagen Alitalia och Air Berlin med mång miljardbelopp, hur idiotiskt som helst, måste vara att han personligen tjänade miljoner på detta.
Trevligt flygbolag man får åka öppen golfbil efter security till HK byggnaden.
Det går inte rädda flyg bolag med ständigt mer pengar utifrån.
finns hur många ex som helst, tyvärr detta gör att Dy inte har nån framtid, investerare har nu god kunskap om detta.
Etihad inviger snart sin nya flygplats de byggt för sin egen trafik, den undgår nu sista säkerhetskontrollen
Köp SAS aktier de går bra nu
LV
2019-09-12 13:13:26
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Det är inte svårt att manipulera svaga människor

Förövrigt verkar det som om att du är besatt av Norwegians ev undergång.

PS. Varför svammlar du om Ethiad i denna tråd? DS.
thomas
2019-09-12 13:42:05
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Därför att det visar sig att köra in kapital i undergångsbolag aldrig fungerar det är både relevant och adekvat i denna tråd, fråga aktieägarna vad de tycker om Norwegian kapitalutplåningsbolaget.
sv thomas
2019-09-12 13:51:39
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Abu Dabi har pumpat och fortsätter att pumpa in pengar i Ethiad. Efter Alitalia och Air Berlin skandalen.

Synonymer till relevant
av betydelse, viktig, väsentlig, betydelsefull; tillämplig, hithörande, hörande till saken, giltig; adekvat.

Tjatigt va?
thomas
2019-09-12 14:10:45
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Etihad har anställt en ny VD Tony som lagt ner linjer i parti och minut, han har lånat ut 500 flygvärdinnor och 500 piloter till Emirates, att de lägger in pengar i det egna bolaget är förståeligt, men att lägga in pengar i andras slukhålsbolag är oförsvarlig kapitalförstöring.
Etihad blir aktuella även i Sverige.
LV
2019-09-12 16:35:53
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Skapa en egen tråd om Etihad. Denna tråd handlar om Norwegian, som förövrigt verkar att lyckas med uppskovet av sin obligationer. Trots dina "expert" analyser.
sv thomas
2019-09-12 20:11:28
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Du verkar att gilla statliga flygbolag. Som inte behöver att konkurrera på samma villkor, som den övriga civiliserade världen. Du talar som om du känner VD'n "Tony". Knappast trovärdigt..........det heller.
@thomas
2019-09-12 20:21:12
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Som du pratar i nattmössan som vanligt! Det finns gott om flygbolag som har räddats på ruinens kant med tillskott av pengar. Närmast i tanken kommer ett flygbolag med blå fena och röda motorer. Det samma gäller i princip alla de stora flygbolagen på andra sidan Atlanten.
Varje flygbolags ekonomiska problem är unika i sig. Flygbolag A går kanske dåligt pga gamla flygplan medans flygbolag B går dåligt pga för stor administration osv...
OY-APZ
2019-09-12 23:02:05
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Självklart menade jag borgenärer/långivare inte ”gäldenärer” vilket ju är raka motsatsen (dvs DY själv). Om detta misstag förvirrade så beklagar jag. Mina synpunkter kvarstår. Dock antyder man nu (idag) i norska näringslivstidningar att DY verkar (enligt egen utsago) få igenom sin sockrade nödlösning så att man kan flyga vidare. Detta är ju i så fall goda nyheter för anställda och resenärer, en tid framåt.
MEN eftersom nu detta skuldberg flyttas framåt (med än högre utlovad ränta) så undrar man hur de ska klara det då. Det finns ju betydligt mer betalningar som väntar runt hörnet, och berget växel hela tiden. Det kan man tyvärr inte säga om vinst och överskott. Fortsätt spara, sälj och dubbla biljettpriserna om det ska gå vägen, men det kommer ju varken att hända eller fungera.
thomas
2019-09-12 23:12:26
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Uppskov av obligationer vilket trams, bolaget är cash strappat, bolag av Norwegian storlek klarar sig utan en revolwing credit på en 6-7 miljarder, de har inte en spänn
till löpande räkningar.
thomas
2019-09-12 23:12:42
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Uppskov av obligationer vilket trams, bolaget är cash strappat, bolag av Norwegian storlek klarar sig utan en revolwing credit på en 6-7 miljarder, de har inte en spänn
till löpande räkningar.
Tailspin
2019-09-13 00:16:29
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Även om Norwegian har svåra ekonomiska problem så verkar det som att de fortfarande har några ess i rockärmen!
Låt oss vänta till den sextonde innan vi diskuterar konkurser osv
Mike
2019-09-13 09:59:30
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
SEB analytiker :

«Operasjonelt ser vi at selskapet fortsetter å skalere ned, noe som støtter snuoperasjonen og som burde resultere i en lønnsomhet på et bærekraftig nivå», skriver meglerhuset, som er nesten sikre på et positivt utfall av obligasjonseiermøtet.
sv OY-APZ
2019-09-13 10:04:57
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Det är inte lätt att hålla isär begreppen, när man inte arbetar med ekonomi.

Alla domedagsprofetior har hitintills inte infallit.

Även om dina synpunkter kvarstår, så önskar jag att de även fortsättningsvis inte stämmer.
DY
2019-09-13 13:54:56
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
@thomas Nu har du kommit med så många påståenden om Norwegian (negativa).
Dags att redovisa källa. Om redovisar till bokslutet, så får jag tyvärr konstatera att det finns brister i dina tolkningar.

Angående Etihad, har du absolut ingen insikt i. Precis som alla andra.
Linkan
2019-09-13 16:23:35
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
DY finns med på svarta listan sedan många år tillbaka. Det kan du koll själv. Alla bolag som finns på ARN´s svarta lista är värd negativ kritik.

Bolag med dålig ekonomi brukar hamna där. De drar in på ersättningar till kunder för att överleva. Norwegian är inte ensamma på svarta listan.

OBS! Normalt är det endast ett fåtal passagerare som ens orkar klaga på DY då de vet att det är lönlöst.
pf
2019-09-13 16:31:10
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Norwegian varsler, via https://www.routesonline.com/news/38/airlineroute/286338/norwegian-w19-short-haul-network-changes-as-of-06sep19/ en del justeringer på short-haul.
Sv DY
2019-09-13 17:18:04
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Du påstår "Angående Etihad, har du absolut ingen insikt i. Precis som alla andra."

Hur kommer det sig då att du har ovanstående information?
Du påstår att alla andra inte har någon insikt. Det är mycket överdrivet.

Norwegian har gjort sig förtjänta av kritik.
Frågande
2019-09-13 17:32:20
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Om nu DY "inte har en spänn" till löpande räkningar. Då undrar jag hur de fortsättningsvis kan betala sina löpande fuel, handling, överflygs kostnader, landnings avgifter osv på kredit. Tyvärr är det en massa svammel och ondsketänkande gentemot Norwegian. Undrar varför?
@ Sv DY
2019-09-13 18:38:44
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Vet du någon som har insikt i bolagen i UAE? Jag har det inte!
sv Linkan
2019-09-13 18:46:32
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Som vanligt skjuter du över målet. Vi talar om DY's överlevnad. Du snackar om svarta listan. Räkna då upp alla bolag som står där. Då blir det inte så många kvar till dig.

https://www.vagabond.se/artiklar/nyheter/20180924/svarta-listan-2018-flygbolagen-som-strular-varst/
DY
2019-09-13 18:51:03
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Borde ha varit tydligare för somliga: Angående Etihad, har du absolut ingen insikt i. Precis som VI alla andra.

Frågor på det?
Svarande
2019-09-13 18:51:09
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Bäste "frågande", nej man kan faktiskt säga att DY "inte har några spänn på fickan till löpande räkningar" ... Detta är ju anledningen till att man ständigt står med byxorna neddragna och har ett gigantiskt berg av skulder som man inte har råd att betala OCH man hinner inte tjäna in pengar så att verksamheten går runt. Därför måste brandkåren rycka ut titt som tätt med de ständiga nyemissionerna, utökade lånen och krediterna och därefter (som ett brev på posten) gnäll och snyftare om uppslov med betalning. Det funkar ju inte om man inte ständigt måste ha in nytt kapital för att rädda verksamheten. Det är ju samma visa HELA tiden. Att inte vissa önsketänkare ser detta är minst sagt märkligt.
Nyans
2019-09-13 20:25:19
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Nej det var synd att någon tror på Norwegian. Men vad vet två analytiker på SEB?

https://www.dn.no/luftfart/norwegian/fly/seb/analytikerduo-i-seb-skrasikker-pa-gjeldslosning-for-norwegian/2-1-671510
sv Svarande
2019-09-14 10:13:41
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Ständiga nyemissioner? Det finns ett annat flygbolag i vår närhet, som slår DY, vad det gäller nyemissioner. Med lite statlig hjälp kom de fötter. Varför inte DY?

Ingen förklaring på Frågandes fråga. Fast det var väntat.
Sv Sv Linkan
2019-09-14 17:43:34
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Ang: Svarta Listan. Referensen du gav var ett år gammal. Norwegian har avancerat och ligger i år på femte plats. Norwegian har funnits med minst de senaste fem åren.

Hade Norwegian gjort rätt för sig vid alla tillfällen hade de inte funnits idag.


CFIT
2019-09-14 23:39:32
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Norwegians finansiella problem är bara en återspegling av dina egna ekonomiska problem.
Inte många glädjs åt när ens bostadslånsbank går dåligt....eller?

Emirates till Bangkok nästa gång eller?
ARN
2019-09-15 15:16:21
SV: Apropå svarta listan
Märkligt att flera "etablerade" storbolag, är sämre än Norwegian på "svarta listan".

https://www.expressen.se/allt-om-resor/flyg-1/har-ar-flygbolagen-som-toppar-svarta-listan/

"Alla bolag som finns på ARN´s svarta lista är värd negativ kritik".
Sv CFIT
2019-09-15 17:19:03
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Varför flyga en omväg? Man kan flyga direkt STO - BKK med Thai.
@ARN
2019-09-15 18:04:30
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Men detta är en tråd om Norwegian.
sv CFIT
2019-09-15 19:55:01
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
"Inte många glädjs åt när ens bostadslånsbank går dåligt....eller?"

Hört talas om den statliga lånegarantin....eller?
ARN
2019-09-15 22:09:24
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
sv @ ARN Ja, precis det är det.
Glad
2019-09-16 15:02:12
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Uppskovet gick igenom. BRA!!
sv OY-APZ
2019-09-16 15:40:14
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Den högre räntan faller ut, om Norwegian väljer att betala av skulden i förtid till BORGENÄREN.

Ändringarna i obligationsförslaget innebär en uppjustering av premien till 5 procent om bolaget skulle välja att lösa in lån i förtid. Denna del av avtalet har utgjorts av en stegvis ökning om först 1 procent fram till december nästa år, 3 procent till maj 2021 och 5 procent därefter.

SvD
2019-09-16 18:55:21
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Norwegian. Den norske juristen, entreprenören och före detta stridspiloten Bjørn Kjos flygbolagsdröm håller på att gå i kras. Efter många år av kraftig expansion, kämpar bolaget med att kunna betala lånen som tagits för de nya flygplan som köpts in.

Hård konkurrens på den europeiska marknaden och stigande bränslepriser är, vid sidan av den höga skuldsättningen, två bidragande faktorer. I ett försök att rädda bolaget har man bland annat lovat att skära ned kostnader med 2 miljarder kronor och dessutom sålt aktier i Norwegian Finans för miljardbelopp.

Norwegian var länge en favoritaktie på Oslobörsen men sedan toppnoteringen på 215 norska kronor för fyra år sedan har aktien fallit med 82 procent.
sv SVD
2019-09-16 19:19:09
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Följer du med i dagspressen?
@ARN
2019-09-16 21:47:50
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Alla på svarta listan FÅR negativ kritik men inte i denna tråd.
pf
2019-09-17 12:21:59
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
http://avherald.com/h?article=4cce83e3&opt=0

ennå en 787 out of action, i hvert fall for en tid.

Ennå større belastning for bolaget.

2019-09-17 13:04:04
SV: Mega ekonomiska problem för Norwegian
Betyder det att man nu har 11 st 787 stillaståendes?
 

Tillbaka

Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn