Skriv ut  

SAS utökar i Skellefteå

Flygnyheter, Adolfo Diaz, den 4 december 2013
Veckopendlare och tillfälliga besökare i Skellefteå får snart fler avgångar att bolla med. Från och med mars utökar SAS sina turer från fyra till fem på söndagar.

SAS
SAS Boeing 737

Det händer saker i Skellefteå. För några veckor sedan aviserade Ryan Air sin kommande linje mellan Skellefteå och London-Stanstead. Nu meddelar SAS att de utökar sin trafik till fem turer på söndagar.

skellefteå
Skellefteå Airport

Enligt Robert Lindberg, vd på Skellefteå Airport, beror det ökade intresset för destinationen på att regionen tidigare varit undertrafikerad.

- Historiskt sett har vi haft en låg andel resande per capita. Sen vi bolagiserades har vi arbetat hårt för att ragga flygbolag och samverka med lokalt näringsliv och med kommunen. Det har börjat ge resultat, även om vi fortfarande har ett för lågt resande i förhållande till befolkningen, säger Robert Lindberg till Flygtorget.

Målet är med andra ord att arbeta hårdare för att locka ännu fler linjer att etablera sig i Skellefteå. Exakt vilka planer man har vill inte Robert Lindberg avslöja, men han tror på en tillväxt under 2014.

- Vi har en lista på destinationer som vi vill ha, bland annat direkta utrikeslinjer. Om några år tror jag det är möjligt att ha turer till våra grannhuvudstäder i Norden, och i förlängningen tror jag inte heller att mål som Tyskland och Italien ska vara en omöjlighet, säger Robert Lindberg till Flygtorget.

Den nya turen kommer att lämna Arlanda kl 18.40, landa på Skellefteå Airport kl 19.50 och avgå mot Arlanda igen kl 20.15.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Go CPH
Skrivet av Drygdansken, 2013-12-04 16:46:15
Perfekt!
Direktlinje till CPH hoppas jag på. CPH får fler resenärer och ARN färre. Allt som reducerar Arlanda ännu mer till en liten obetydlig landsbygdsflygplats är positivt.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn