Skriv ut  

Norwegian återstartar långlinjetrafiken

Flygnyheter, Redaktionen, den 14 juli 2020
Inrikes i Norge, sedan europatrafik och nu även långlinjerna. Norwegian planerar nu för att åter sätta in Dreamlinern i trafik.

I slutet av juni presenterade Norwegian ett trafikprogram med en rad linjer från de tre skandinaviska huvudstäderna till både storstäder och soldestinationer runt om i Europa. Det är 77 linjer och sammantaget 758 flygningar per vecka som sedan början av juli nu trafikeras av ett tjugotal flygplan. I första hand var det linjer från Norge, den marknad som under våren var den enda där Norwegian hade verksamhet men även Danmark och Sverige fick en del av den återstartade trafiken. Från Arlanda har Norwegian nu 11 linjer ingång både inrikes och till semesterdestinationer. 
Det var i sig en betydligt snabbare återkomst än vad Jacob Schram räknat med när räddningspaketet till slut var på plats. Då var analysen att norsk inrikes var det enda som skulle flygas fram till nästa vår. Men nu är alltså ett tjugotal maskiner igång i de tre skandinaviska länderna.

Den accelererande trafikökningen visar sig nu också på långlinjerna. Redan den 7 januari tänker Norwegian dra igång flygningar från den stora hubben på Gatwick till ett utvalt antal destinationer i USA. Först ut är linjen till Boston och den följs sedan under en tvåveckorsperiod av New York, Tampa, Los Angeles, Orlando, Miami och San Fransisco. De stora destinationerna som New York och Los Angeles får omedelbart upp till 16 avgångar i veckan medan de övriga dras igång i ett långsammare tempo. 

Med den trafiken på plats i planeringen räknar Norwegian med att också få igång trafiken från Paris till USA. I slutet av mars, när sommarsäsongen normalt inleds ska två sträckor vara igång, till New York och Los Angeles.Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Stavning SFO
Skrivet av Inkan, 2020-07-15 16:03:40
Ska det vara såååå svårt att stava San Francisco korrekt? Dåligt! :-(
Anmäl inlägget
Good News!
Skrivet av Jan, 2020-07-14 21:06:40
Corona? Det er nå mer enn 100 vaksiner i klinisk utprøvning. Flere har kommet til fase 3, siste fase. Det er veldig sannsynlig at en vaksine, er klar innen 6 måneder.
Anmäl inlägget
Allt osäkert nu
Skrivet av thomas, 2020-07-14 14:42:30
Frågan är väl hur Corona spridningen ser ut, att öppna linjer är lätt men att få folk att boka nåt helt annat. WHO säger nu att Coronan kanske inte försvinner överhuvudtaget vi får leva med den.
Länder områden öppnas stängs om vart annat.
Spridningen är explosiv kvadratisk i USA flera länder i Sydamerika Indien nu igen Kina etc.
Anmäl inlägget
2nd Wave
Skrivet av Beluga, 2020-07-14 13:37:31
Huruvida de återstartar trafiken eller enbart säljer biljetter som kommer bli återbetalda i form av vouchers i bästa fall återstår att se.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev