Skriv ut  

Flygningarna till Sälen är igång

Flygnyheter, Redaktionen, den 17 februari 2021
TUI har landat och Luxair likaså. Men 2021 blir ett mellanår för landets nyaste flygplats. Allt beroende på pandemin. Men redan nu kan sex-sju flygbolag vara intresserade av att starta trafik nästa säsong.

Det var ett oväntat grepp av TUI att lansera inrikes chartertrafik med vinterturister när restriktionerna kring Covid-19 gör det internationella flygandet osäkert. I dagarna landade också den första maskinen, en B737-800 på flygplatsen efter att ha flugit från Göteborg. Därmed startade också årets nedkortade säsong på Scandinavian Mountains Airport i Sälen. 

– Fantastiskt härligt att äntligen vara igång igen, säger Gunnar Lenman, vd på Scandinavian Mountains Airport.

Dagen efter landade så ytterligare en B737, nu från Luxair med skidturister från Luxemburg. Samtliga ombord hade genomfört en snabbtest för Corona på Luxemburg International innan de klev ombord och gör en likadan i Sälen innan hemresan. 

TUI och Luxair blir dock de enda flygbolagen på SCR i år. Planerade 400 flygningar stannar vid blott 14 under säsongen. Det är naturligtvis pandemin som stoppat den trafik som skulle kommit från bland annat Holland, London och Danmark. 

- Ja, det blir ett mellanlandningsår detta. Å andra sidan är vi här för att stanna och arbetar långsiktigt, säger Gunnar Lenman. 

En liten ljusglimt är att vid sidan av den tunga trafiken, har ett ökande antal privata flygningar anlänt till flygplatsen. De är betydligt fler än förra året och kommer både från Sverige och utomlands. Samtidigt pågår förhandlingarna med arrangörer och flygbolag inför nästa säsong när situationen förhoppningsvis ska vara en hel annan. 

- Vi har dialog med en sex-sju flygbolag varav flera som ännu inte flugit på Sälen än. Det faktum att vi i år har Luxair här tyder ju på att medvetenheten om flygplatsen blir mer och mer etablerad ute i Europa. Kommentera artikeln
Det finns 7 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

@Lages kompis
Skrivet av Lavinen, 2021-02-19 09:35:08
Till Lageskompis
Läs gärna tidningarna så kanske du ändrar inställning.
Men du kanske inte vill se svart på vitt
Anmäl inlägget
Trasiga leksaker
Skrivet av Lageskompis, 2021-02-18 22:00:14
Lage hade du inga leksaker som barn??. Nej låt folk njuta av skoter åkning och god dricka med massor av alkohol i. Dock inte samtidigt. Du har ju valet att inte åka dit och störas;-) Hoppas turisterna kan njuta av fjällen på ett säkert sätt och hålla de ekonomiska hjulen rullande!
Anmäl inlägget
Dyraste värmestugan
Skrivet av Lage D, 2021-02-18 18:38:51
Nu när Skistar har stängt alla värmestugor visar det sig att man har kvar den största "värmestugan" i området och kanske i hela Sverige. Skall Sälen med sina 900 meter höga berg och stinkande och bullrande skoterleder som stör i naturen, pulvervåfflor och skabbiga pizzerior med burkskinka locka Europeer till Sverige? Börja med att förbjuda skotrar i dalafjällen. Norrmännen har aldrig tillåtit nöjesåkning på snöskoter och har därför de en "syremättad" och tyst fjällmiljö.
Anmäl inlägget
Stötande..
Skrivet av Medborgare, 2021-02-18 15:37:25
Ta ett corona-break i Sälen!? Är det verkligen rumsrent att marknadsföra skidturismen i Sälenfjällen med att utlänningar ska lockas med att lämna sina länders restrektioner och regler för att "festa loss" utan hämningar och sans i Sverige? Bromsa smittspridning och avstå nödvändiga resor är väl fortsatt det som precis alla i Europa ska förhålla sig till? Det stinker!
Anmäl inlägget
Fullsatt?
Skrivet av JM, 2021-02-18 14:35:53
Nån som vet hur många pax som var med på flygningarna?
Anmäl inlägget
Årets underdrift
Skrivet av Tim, 2021-02-18 09:30:45
Ett mellanår...
Anmäl inlägget
Så rätt
Skrivet av thomas, 2021-02-17 18:32:24
Det geografiska läget, Sverige är billigt för Europeer, de fantastiska pisterna och alla nära, den klara rena syremättade dalaluften.
Den här satsningen kan inte bli fel, det blir trångt på tarmac nästa år. Hoppas vi Svenskar även får plats.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn