Skriv ut  

Flyr bygger ut flygplansflottan

Flygnyheter, Redaktionen, den 14 oktober 2021
Ett stadigt växande linjenät kräver fler flygplan. Nu har norska Flyr beställt sex nya flygplan och valet föll på MAX-familjen.

Flyr
Flyr
 
I dagarna presenterade Flyr ett allt mer vidlyftigt flygprogram. För första gången blir det trafik från en regional flygplats, hittills har alla linjer utgått från Oslo. Det är Trondheim som nu får dels en inrikeslinje till Tromsö, dels en utrikeslinje till Tromsö. Efter en relativt försiktig start med sex destinationer i Norge har fokus flyttats mot den europeiska marknaden. Sommardestinationer som Alicante, Nice och Malaga tillsammans med en stor satsning på vintertrafik till Geneve, Grenoble och Salzburg. Med det senaste tillskottet i Trondheim har linjenätet nu dubbelt så många europeiska destinationer som inrikes även om det mesta har säsongstidtabeller.

Men ambitionen att öka trafiken har nu också inneburit att flygplansflottan måste utökas. Därför har nu ett så kallat Letter of Intent, en avsiktsförklaring, tecknats med Air Lease Corporation om sex flygplan ur MAX-familjen, Boeing 737 MAX 8.

- Beslutet att välja den senaste generationen fabriksnya Boeingmaskiner ligger i linje med myndigheternas mål om en mer hållbar utveckling inom den norska flygbranschen, säger Tonje Wikström Frislid i en kommentar.
De sex nya flygplanen ska komplettera de fyra befintliga Boeing 737-800 som flugit sedan starten i juni i år. De har bland annat ett förflutet i Norwegian och har en snittålder på drygt sju år. De helt nya maskinerna å sin sida kommer att minska klimatpåverkan med 14 procent.

- De nya maskinerna har klara fördelar, både för kunder och de som arbetar ombord. Inte minst tack vare lägre ljudnivå och bättre kabinmiljö, säger Robin Dybvik från Kabinföreningen i Flyr. 
De 737-800 som hittills flugit hos Flyr har en räckvidd på upp till 5 575 kilometer och har i standardutförandet med en klass ombord plats för 189 stolar. 737 MAX 8 kommer lite längre, 6 570 kilometer och kan som mest ta ombord 210 passagerare. Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

B737 Max
Skrivet av Piloten, 2021-10-14 19:46:31

Även RYR Buzz har synts på Skavsta igår med sin B737 Max i sitt gul-svarta livery.
Den kom från Krakow.
Anmäl inlägget
Herlige Flyr
Skrivet av Bjørn-E Engebretsen, 2021-10-14 15:28:57
Fløy tur retur (12.10 og 13.10-21) sammen med min familie fra Oslo Gardermoen, til Bergen Flesland med Flyr. Dette var min datter på 5 og et halt år sin første flytur. Hun fikk mye oppmerksomhet fra crewet ombord, og ved avstigning i Bergen ble hun invitert med inn til pilotene. Herlige folk, og en minnerik første flytur for min datter. Godt med pax ombord også. Ønsker 737-Max velkommen, og flyr gjerne med dem på Max fly senere!
Anmäl inlägget
Till Max
Skrivet av Åke B, 2021-10-14 13:44:56
det är väl troligen en prisfråga, där man tar de plan på marknaden som erbjuds till mest fördelaktig leasekost.
Anmäl inlägget
Max
Skrivet av AB, 2021-10-14 08:28:20
Varför inte lease några av Norwegians fd Max flygplan ?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Flygrevyn
Pilotshop
Pilotshop
Air-BP
HDI
Flygtorgets nyhetsbrev