SAS: Långlinjeflottan måste krympa
Publicerad den 20 maj 2022Kommentarer
være i markedet for A-350, både de og Turkish, nevnes som potensielle til å ta over tre bygde, men ikke leverte, til Aeroflot.
Kan man også tenke at SAS vil hyre ut sine 6 A-350 til disse bolag ?
SAS har en av de minsta flottorna hos de gamla legacy-bolagen. Tom jämför med Finnair är de ju små…och nu ska de minska ytterligare? Var är ambitionsnivån? Sparka van der Werff och ta in en visionär med ambitioner nu, eller avveckla helt och hållet. Samtliga signaler man sänder ut, oavsett om det är till kunder, partners, investerare, är otroligt tafatta och ingjuter inte något förtroende i företaget.
säljer SAS många business och plus biljetter på långlinjerna, men det går inte att komma ifrån att Asien trafiken mer eller mindre är inställt pt.
Därför behövs färre flygplan. Det är inte helt lätt att planera nu, med pandemi och krig m.m.
Tillgång på flyg med efterfrågan som grund
är det som skall styra tex SAS. Om det utifrån
det behövs tex 9 longhaul plan så är det 9.
Inte mer eller mindre.
SAS har fulla flyg i framför allt i främre delen av flygplanen så det där är bara dåliga ledare i företaget.
Är på väg att bli lilla SAS, Connect lär bli stora SAS ..
Alla bolag måste anpassa sig till dagens verklighet och bara de som lyckas överlever. Flög nyligen 2 gånger med Finnair till LAX.
26 pax på den ena och 39 på den andra……….säkert också frakt men tvivlar på att dessa flygningar var lönsamma.
Som vanligt, inga ambitioner överhuvudtaget.
Att SAS lägger sig platt på Arlanda och låter Finnair gå in och flyga longhaul i egen regi påvisar bara det fullständiga kaoset som försiggår på SAS.
Min tolkning av Anko är att långlinjeflottan JUST NU är för stor. Och det kan ju ingen säga emot med tanke på att Kina i princip håller stängt liksom luftrummet över Ryssland.
Det intressanta är ju hur planerna ser ut för 2023, givet att världen öppnat igen. Då är min tolkning att SAS vill vara med i luften igen, om det finns ekonomiska förutsättningar för det vad gäller kostnaderna.
Sas brukar ha 12-16 interkontplan genom historien. A330’s borde kunna flyga charter åxå.
Intressant för en annan artikel från samma konferens menar Anko att de tittar på nya destinationer i USA, Sydamerika och Asien. Då behövs de fler flyg
Atlantic till Kanarieöarna? Så tänker bara en icke skandinavisk pilot. SAS ruttet från Skandinavien har aldrig någonsin gått den vägen och har inte utbildat sina piloter i det. Du låter som en ryanpilot med bas i East Midlands?
MNPS kursen handlar snarare om Keflavik (Island) snarare än Nord Amerika
Minska flottan sedan se på nya destinationer. Borde det inte vara tvärtom? Finnair tänker så, och de kommer att lyckas med sin strategi. Tror att man med rätt arbetssätt kan starta nya destinationer till Afrika, USA och Asien.
Du behöver ha oceanic utbildning för att flyga de västligaste rutterna ner till Kanarieöarna.
Connect-piloterna går kurs i mnps, north Atlantic osv. Varför skulle de göra det om inte det fanns planer. Man skickar inte sina piloter på kurs för att göra en allmän kompetenshöjning, det finns planer!
De troliga är att de 5st A330E blir kvar tillsammans med de 3st A350 som är i trafik nu.
Skriv en kommentar
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
Du kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten