Skriv ut  

Norwegian igång med trafik från två nya svenska städer

Flygnyheter, Redaktionen, den 4 april 2023
Skavsta och Växjö tillhör de flygplatser i landet som hittills inte haft Norwegian på plattan utanför terminalen. Det ändrades i helgen när båda flygplatserna numera ingår i Norwegians linjenät.

Det var i början av december förra året som Norwegian presenterade planerna på att börja flyga från Skavsta till två spanska destinationer, Malaga och Alicante. För Skavsta var det ett välkommet besked som kämpat hårt för att täcka den stora lucka som uppstod när Ryanair i november 2021 flyttade över all trafik till Arlanda.

I helgen var väntan över i och med att Norwegian startade på lördagen trafik från Skavsta till Alicante och på söndagen till Malaga. Båda linjerna flygs två gånger i veckan. Slår satsningen väl ut kan det bli tal om att öka antalet linjer och att flygplatsen ”nu är på väg att vakna till liv”, som landshövdingen Beatrice Ask uttryckte det.

Även Kjell-Åke Westin, flygplatsens styrelseordförande var hoppfull för framtiden.

– Vi ser fram emot att få fler flyglinjer till Skavsta. Norwegian har uttryckt sig positiva till flygplatsen och vi hoppas att det kan blir mer av vårt samarbete, nu håller vi tummarna att de vill fortsätta flyga här och förlägga fler flyglinjer från Stockholm Skavsta Airport.

Samma dag som den första maskinen lyfte från Skavsta till Alicante, var det också premiär för Norwegian på Växjö-Smålands Airport. Därifrån blir det nu en avgång i veckan till Malaga. Även där är förhoppningarna på den nya linjen stora och att den kan kompletteras med fler destinationer. Flygplatsen i Växjö räknar sitt upptagningsområde från Småland och vidare till fBlekinge, Halland och Västra Götaland.

Båda linjerna flygs inledningsvis med Boeing 737-800 och är säsongslinjer fram till oktober.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev