Skriv ut  

Inget mobilförbud ombord på SAS

Notiser, Anders Carlsson, den 12 december 2013
SAS har snabbt anpassat sig till de nya EU-reglerna om hur mobilerna ska användas ombord. Från och med idag är det tillåtet att ha de på också vid start och landning. På sikt blir det också fri WiFi ombord på långlinjemaskinerna.

I måndags meddelade EASA, flygsäkerhetsförvaltningen inom EU-kommissionen, att det är fritt fram för passagerarna att ha mobil och ”paddor” på också under start och landning. Enda inskränkningen är att de har funktionen ”flightmode” inställt.
         
SAS har snabbt tagit upp det beslutet och från idag är det tillåtet att arbeta med telefon och iPad under hela flygresan. De nya reglerna gäller dock inte för vanliga, bärbara datorer, de ska fortfarande vara nedpackade och icke i bruk under start och landning.
         
Inom ett par år väntar nya förbättringar för den elektroniska kommunikationen ombord hos SAS. Hittills har bara en handfull av bolagets Boeing 737-800 fått WiFi installerat och det arbetet har till viss del gått i stå på grund av tekniska problem. Sju av långlinjemaskinerna A330 och A340 ska ha fått WiFi installerat senast 2015 och de fyra nya A330-300 som levereras samma år har det med redan vid leverans från Airbusfabriken. Från 2018 levereras de nya Airbus A350XWB och då ska det vara möjligt att använda mobiltelefoner ombord under hela flygresan.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn