Skriv ut  

Fortsatt ras för flyget

Notiser, Redaktionen, den 12 juni 2019
Passagerarutvecklingen inom flyget fortsätter neråt och på inrikes är nedgången i vissa fall två siffrig. Det visar siffror från Swedavia.

De tio statliga flygplatserna fortsätter att minska. Siffrorna för maj månad visar att i snitt tappar Swedavia 5 procent passagerare i jämförelse med samma månad förra året. Men om enbart inrikestrafiken räknas är minskningen mer än dubbel, 11 procent. Det innebär att drygt 100 000 passagerare försvunnit under maj månad jämfört med 2018. De tre flygplatser som drabbats hårdast: Kiruna (–16 procent), Åre Östersund (–15 procent) och Ronneby (–13 procent) är flygplatser där flyget i princip är en förutsättning för att ta sig fram och tillbaka till Stockholm över dagen.

– I linje med trafikutvecklingen hittills i år visar Swedavias regionala flygplatser på lokala skillnader i resemönstret under maj. Totalt sett ökade utrikestrafiken med 8 procent på de regionala flygplatserna, medan inrikestrafiken fortsatte att minska med 9 procent. Malmö Airport visade på den största ökningen i utrikesresandet, en ökning med 14 procent, skriver Swedavia i en kommentar.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Volflight
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn