Skriv ut  

Ännu en flygkonkurs på väg?

Flygnyheter, Redaktionen, den 30 september 2019
Deadline är på onsdag. Har inte Adria Airways fått ordning på ekonomin då dras bolagets AOC in. Då väntar av allt att döma konkurs för det slovenska flygbolaget.

Ekonomin ska vara i kontroll på onsdag, annars dras flygtillståndet in. Det är de bistra förutsättningarna för Adria Airways, ett av flygbolagen inom Star Alliance. Det är krönet på en längre tids finansiella bekymmer som nu hamnat i ett akut läge. Redan i fredags förra veckan ställdes samtliga flygningar in och helgen och de kommande dagarna ägnas åt att försöka rädda flygbolaget. 

Det handlar bland annat om att återskapa förtroendet för förmågan att driva flygbolag, att visa på hållbara ekonomiska förutsättningar och framför allt – att kunna återleasa de CRJ-maskiner som leasingsällskapet Trident Leasing Corp tog tillbaka när de obetalda räkningarna blev för många.Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

@Nya namnet
Skrivet av PF, 2019-10-02 11:24:04
Air France har beslutat att lägga ner sitt lågprisbolag Joon. Allt flyttas in i Air France så det är en överflyttning av verksamhet.
Anmäl inlägget
Joon är nästa,
Skrivet av Nya namnet, 2019-10-01 20:41:56
Då provar vi igen. Kanske funkar om man byter namn?

JOON är väl nästa på tur, dock är det en planerad avveckling och ej konkurs.

Anmäl inlägget
Adria har funnits länge, men nu är det slut
Skrivet av thomas, 2019-10-01 13:34:12
"återskapa förtroendet för förmågan att driva flygbolag" vilket nonsens, det är bara två frågor som gäller hur mycket skulder har bolaget? Finns nån som kan gå in med kapital? Tror inte efter TC konkursen, och skulderna är i miljardklassen som alltid.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
BAM
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn