Skriv ut  

Norska staten går in med 6 miljarder i ett åtgärdspaket

Flygnyheter, Redaktionen, den 20 mars 2020
Norska staten fördelar nu sex miljarder mellan flygbolagen i ett stödpaket. Pengarna riktas mot de hårt drabbade bolagen i en följd av coronaviruset.

I det norska stödpaketet riktas tre miljarder till Norwegian, 1,5 miljarder till SAS, och resterande riktas till Widerøe m.fl. meddelar den norska nyhetsbyrån NTB.
 
Norwegian mycket positiv till de norska myndigheternas åtgärdspaket
- Vi tycker att det är mycket positivt att norska myndigheter nu kommer med ett åtgärdspaket för flyget som är en bransch som har drabbats mycket hårt av coronakrisen över hela världen. Vi har varit tydliga med att vi behöver likviditet och är tacksamma för att vi nu har fått ett sådant erbjudande. Det här är avgörande för att kunna säkerställa luftfart, kritisk infrastruktur och tiotusentals jobb, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram.

- Nu ska ägna oss att sätta oss in i villkoren och vi lovar att vi kommer göra allt i vår makt för att infria kraven, fortsätter Schram.Kommentera artikeln
Det finns 7 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

@emb
Skrivet av Kalle, 2020-03-22 07:51:22
Nej SAS får mer mycket mer än Norwegian. De får 1,5 miljarder Svenska kronor och 1,5 miljarder Danska kronor. Båda valutorna är värda mer än den norska kronan. Dessutom är där inte en massa krav i SAS lån.
Anmäl inlägget
?
Skrivet av Falcon, 2020-03-22 00:30:39
Får dom 100% av sin gamla typ snitt lön vidare?
Lånegaranti
Mao är det lån och inte gratispengar från staten i norge?
Skall mao betalas in efter virus perioden?
I så fall kommer dy bara överleva tillfälligt....
Anmäl inlägget
MER?
Skrivet av Bjørn., 2020-03-21 22:02:19
Norwegian får mer kun i Norge, men SAS får dessidert mest da de også får fra Danmark og Sverige. Norwegian er også størst i Norge!
Anmäl inlägget
Billigare låta bolagen gå under
Skrivet av Linkan, 2020-03-21 16:12:34
I stället för att mata pengar till redan skuldtyngda bolag är det bättre att bolaget går i KK. Då kan någon köpa upp vissa delar och starta ett nytt fräscht bolag.
Anmäl inlägget
Fördelning
Skrivet av EMB, 2020-03-21 11:34:28
Hur kommer det sig att NAS får dubbelt så mycket som SAS? Någon som vet resonemanget och hur fördelningen räknas ut mellan bolagen?
Anmäl inlägget
Räcker inte
Skrivet av Kom igen nu, 2020-03-20 12:50:31
En lånegaranti på 3mdr NKR räcker inte på långa vägar för att rädda Norwegian. Sluta snåla Norska staten öppna för att oliefodonden kan tillföra pengar till Norwegian!
Anmäl inlägget
Norska staten
Skrivet av thomas, 2020-03-20 11:47:50
Norwegan SAS Widerö, kräv pengarna i cash, inget fjant med räntor, adressera Erna med att Ni annars sätter bolagen i kk. Har skrivit här de har inget alternativ än att ge flygbolagen likviditet, bara Svenska staten har ca 200.000 stats resor årligen och det i upphandlad flygtrafik. De skulle dö sotdöden om de inte kunde flyga, regeringen måste föryngras, Finnarna där regerar unga tjejer, har agerat resolut och stängt ner landet, här sitter en massa gubbar och tror, som beslutsunderlag
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn