Skriv ut  

Flygledarutbildningen lämnar Sturup

Flygnyheter, Redaktionen, den 26 juni 2020
Entry Point North byter adress. Hösten 2021 ska den svenska flygledarutbildningen bedrivas i Hyllie vid Öresundsbron.

Entry Point North är en av världens största utbildare av flygledare och har sina rötter i Sverige. Organisationen ägs av LFV, Naviar i Danmark och IAA på Irland. Den första utbildningen startade 2006 på Sturup och idag utbilda Entry Point North flygledare på sex platser runt om i Europa.

Men nu ska den svenska flygledarutbildningen flytta ut från Sturup. Ny adress blir Arena Tower i Hyllie, en snabbväxande stadsdel i Malmö som ligger nära brofästet för Öresundsbron. I en anpassad del av det nya, 12 våningar höga kontorskomplexet, ska cirka 400 elever ha sin bas med start hösten 2021. I och med flytten byts kopplingen till Sturup till ett fokus på den betydligt större internationella flygplatsen Kastrup på andra sidan sundet. 

- Den nya moderna anläggningen är centralt belägen och säkerställer enkel åtkomst för internationella och svenska studenter, våra kunder och vår personal. Det är en väldigt bra lösning som stödjer vår tillväxtambition de kommande åren, säger Anne Kathrine Jensen, VD för Entry Point North.

Sverige ska även fortsättningsvis vara huvudkontor för hela Entry Point North och är också den största utbildningsplatsen. Under 2019 startade drygt 2 200 elever utbildning på Sturup som bland annat har 94 simulatorer, åtta 180 graders 3D-simulatorer och två 360 graders 3D-simulatorer som nu alltså flyttas över till Hyllie. I tillägg till Malmö bedrivs också utbildning i Norrköping och Stockholm. Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Sv Karin
Skrivet av Per, 2020-06-30 08:29:01
Kom ihåg att EPN är delägt av LFV. Friserade siffror och glädjekalkyler förekommer ibland i deras verksamhet.
Anmäl inlägget
2000?!!
Skrivet av karin, 2020-06-29 19:56:09
Kan ju omöjligt startat 2000! elever förra året.
Anmäl inlägget
Äntligen
Skrivet av Gullan Purser&Flygledarexpert, 2020-06-27 23:35:51
Men så roliga och spännande nyheter, lokalerna på Sturup har verkligen varit slitna och undermåliga.
Bra med nya lokaler och tuff storstadspuls, det piskar upp adrenalinet lite på lektionerna och påminner om den stressiga miljö ,de skall arbeta i.
Det skall bli så spännande att göra ett studiebesök.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn