Skriv ut  

Klart: Germanwings läggs ner

Notiser, Redaktionen, den 9 juli 2020
Flygningarna har skett under namnet Eurowings men nu försvinner det tyska lågkostnadsbolaget från branschen. Det är ägaren Lufthansa som beslutat lägga ner flygbolaget.

Lufthansa aviserade redan i början av april att den egna lågkostnadsverksamheten inom Germanwings skulle avvecklas. Flygbolaget har de senaste två åren flugit under namnet Eurowings, bland annat på Sverige, men kommer inte att återuppta trafiken.

Det står nu klart sedan Lufthansa presenterat planerna för de nedskärningar som behövs för att klara sig igenom coronakrisen. Det handlar bland annat om en hårdhänt reducering av flygplansflottan i hela koncernen, cirka 100 flygplan ska fasas ut. Dessutom skjuts merparten av de leveranser som skulle ha skett de kommande åren på framtiden. Genom att avsluta kapitlet Germanwings/Eurowings förenklas hela organisationen inom koncernen samtidigt som både personal och flygplan blir överflödiga.
Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Austrian
Skrivet av Ali, 2020-07-10 15:49:06
I Österrike hade man ju en intressant lösning när kostnaderna för Austrian var för höga. Man lät alla operationer övertas av regionalbolaget Tyrolean och de som ville från Austrian kunde anställas där till nya villkor. "On 30 April 2012, after failure of negotiations over cost-cutting measures, AUA operations were taken over by subsidiary Tyrolean Airways." Från engelska Wikipedia.
Anmäl inlägget
Lite otydligt
Skrivet av Lage D, 2020-07-09 12:20:58
Det är AOC:et Germanwings som är ett aktiebolag inom Lufthansa Group som läggs ned. Eurowings finns kvar och kommer att fortsätta flyga på Sverige men med sina andra AOC och via inhyrda flygbolag och inhyrda piloter från bemanningsföretag.
Anmäl inlägget
Brussels Airlines nästa !
Skrivet av Ehrmantrout, 2020-07-09 09:38:44
Det är väl en tidsfråga innan Brussels Airlines läggs ner !? Kvar blir Luffwaffe och kusinerna Swiss och Austrian. För kusinernas regeringar har betalt notan ! Samtidigt som man i Österrike vill i närmaste förbjuda lågkostnadsbolag ! Hoppas EU inte godkänner det upplägget ! Risken är att Sverige följer efter för att skydda SAS.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn