Skriv ut  

Åtta län går samman: Arlanda måste stärkas

Notiser, Redaktionen, den 30 oktober 2020
Arlanda är ett riksintresse och då måste flygplatsen få möjlighet att utvecklas. Det skriver de åtta länen inom Mälardalsrådet i en rapport.

Det finns inget annat trafikslag som kan tillgodose behovet av långväga affärs- och privatresor. Dessutom är Arlanda ett riksintresse. Det skriver Mälardalsrådet, en sammanslutning av åtta län över partigränserna i Mälardalen i en rapport och ett upprop för att stärka flygtrafiken på Arlanda. 

- Vi konstaterar att Arlanda har en central betydelse för den nationella och internationella tillgängligheten. För hela landet är det viktigt att Arlandas funktion stärks med väl fungerade kopplingar mellan inrikes- och utrikestrafiken, säger Johan Örjes (C), ordförande i Mälardalsrådets arbetsgrupp för internationell tillgänglighet och konkurrenskraft.

I sin tur innebär det också att infrastrukturen kring flygplatsen måste förbättras. Framför allt gäller det vägarna som knappast klarar den expansion somen ökande flygtrafik – när den väl kommer igång efter pandemin – och tillkomsten av allt fler arbetsplatser, kanske en fördubbling jämfört med idag, inom ramen för Airport City.

De åtta länen som vill stärka Arlanda är Stockholm, Uppsala, Västmanland, Örebro, Sörmland, Östergötland, Gotland och Gävleborg.Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Korrekt
Skrivet av Röda Baronen, 2020-11-01 09:51:03
Allt som står i artikeln är helt korrekt. Men vad händer, regeringen gör som vanligt ingenting. Om man vill att nånting bra ska hända på ARN, då måste man för det första ta bort alla dessa idiotiska ” miljöregler” som gör att det inte går att nyttja flygplatsen på ett effektivt sätt. Swedavia ska inte ha någon form av inflytande på ARN. Swedavia har haft sin chans, och det har bara blivit pinsamt att följa denna lekstuga.
Anmäl inlägget
Äntligen!
Skrivet av Puckelbro, 2020-10-30 14:11:21
Kul att man vågar påpeka det uppenbara. Arlanda är Sveriges enda större internationella flygplats. Alltså är Arlanda också ett riksintresse. Och Arlandas drift och villkoren för denna borde anpassas därefter. Att som idag låta det hela styras av släkt och kompisintressen med restriktioner grundade på att nån har byggt ett hus i närheten eller att en miljöpartist sitter och skriker är rent vansinne.
Anmäl inlägget
Centerpartiet dumpar Bromma
Skrivet av Lage D, 2020-10-30 13:08:20
Bra att Centerpartiet nu äntligen bestämt sig för att dumpa Bromma Flygplats. Nu är det bara Irene Svenonius (M) som vill ha Bromma kvar. Tyvärr för Svenonius är hon till 100 % beroende av Miljöpartiet för att behålla makten i Region Stockholm.
Anmäl inlägget
Flygets betydelse för Sverige
Skrivet av thomas, 2020-10-30 10:57:29
Arlanda är ett riksintresse men det är även de regionala flygplatserna. Sverige lever på export.
Alla företag måste kunna skicka ut säljare (inget säljer av sig självt) tekniker etc. flyga till dotterbolag, ta emot kundbesök, delta på internationella mässor etc etc. Här är flyget helt avgörande.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn