Skriv ut  

Finnair satsar stort på vintersäsongen

Flygnyheter, Redaktionen, den 18 juni 2021
Finnair tror på en reshungrig publik under höst/vinter. Därför planerar man för 70 destinationer som ska tillfredsställa Skandinaviens solsugna resenärer.

- Resebegränsningarna fortsätter att påverka alla flygresor, men många länder öppnar för turism, säger Ole Orvér, kommersiell chef på Finnair. Vi har planerat för våra kunders favoritdestinationer - till exempel kommer vi att öppna flyg till Miami igen och erbjuda förbindelser till Thailand, Sydeuropa och Skandinavien.

Under vintersäsongen ska Finnair flyga dagligen till New York och tre gånger i veckan till Miami och Los Angeles. Dessutom kommer den solsugne kunna flyga till Bangkok, Phuket, Krabi, Alicante, Malaga och Nice under hela vintern.

Även de skandinaviska affärsresenärerna ska erbjudas möjlighet att från och med oktober flyga till Oslo och Köpenhamn tre gånger per dag.

Finnair avslutar sitt pressmeddelande med en kommentar om att visa förändringar kan komma att ske. Däremot utlovas full återbetalning till eventuellt drabbade passagerare.   

- Jämfört med en normal situation utvecklas vårt utbud i takt med att resebegränsningar fortsätter att förändras och påverkar efterfrågan på våra flygningar”, säger Ole Orvér. Ändringar av flyg är fortfarande möjliga.

Finland vill fortsättningsvis behålla strikta regler för inresor, vilket givetvis påverkar flygtrafiken. Finnair har tidigare uttalat sig mot Finlands stränga restriktioner: 

– I praktiken kommer kraven att förhindra resande, säger Topi Manner, vd vid flygbolaget Finnair. Han menar fortsättningsvis att Finnair är ett av de företag som påverkas allra mest av coronorestriktionerna.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev