Skriv ut  

Politiker vill döpa om Landvetter flygplats

Notiser, Redaktionen, den 11 oktober 2021
Presidenter och kändisar. Många är de flygplatser som är döpta efter olika personer. Nu finns ett förslag om att uppkalla Landvetter i Göteborg efter Torgny Segerstedt.

John F Kennedy har gett namn åt en flygplats. Den tyske förbundskanslern Willy Brandt och tidigare franske presidenten Charles de Gaulle likaså. Så varför inte ge flygplatsen i Göteborg ett namn hämtat från en historisk person: Torgny Segerstedt. 

Det menar riksdagsledamoten Robert Hannah som nu lämnat in en motion om att sätta igång processen att döpa om Landvetter. Torgny Segerstedt var tidningsmannen i Göteborg som tog en tydlig och tuff ståndpunkt mot nazismen under andra världskriget och det är den insatsen som ligger bakom förslaget.

- Jag anser att mer behöver göras för att erinra om göteborgaren Torgny Segerstedts inspirerande mod och gärningar i en tid då främlingsfientligheten åter vinner terräng, skriver Robert Hannah bland annat i motiveringen.Kommentera artikeln
Det finns 6 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Landvetter-MMX
Skrivet av Mr €, 2021-10-13 10:09:02
Bygg snabbtåg till både GOT o MMX, nu är de små öar för sig med buss o taxi endast. Strejkar de i CPH kunde snabbtågen köra alla pax till MMX o flyga därifrån.
Anmäl inlägget
Hål i huvudet?
Skrivet av ABC, 2021-10-11 22:26:16
Vem bryr sig? Kalla dom för Stockholm International, Stockholm City, Göteborg International, Malmö International, Luleå International etc. Sluta blanda in korkade andranamn.
Anmäl inlägget
GOT
Skrivet av ??, 2021-10-11 21:52:04
Varför inte Hebbe lelle flygplats
Anmäl inlägget
Och du hade inget annat att göra...
Skrivet av Jasne Pelne, 2021-10-11 19:35:00
Vet inte varför en politiker/författare lägger tid på att försöka döpa om en flygplats. Om det är något som våra politiker borde lägga tid på så är det att bekämpa gängkriminalitet eller oro bland yngre påväg hem från skolan eller annat viktigt.
Anmäl inlägget
Landvetter
Skrivet av ORD, 2021-10-11 19:29:29
Glenn Airport
Anmäl inlägget
GOT
Skrivet av Jaques Bunis, 2021-10-11 12:43:20
Låter som en bra kandidat.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn