Skriv ut  

Swedavia Q3 2021: Positivt kassaflöde

Notiser, Redaktionen, den 2 november 2021
Nettoomsättningen uppgick till 793 miljoner kronor, drygt 70 procent högre jämfört med ett år sedan, och kassaflödet från den löpande verksamheten var, exkluderat statliga stöd, positivt för första gången sedan pandemins början.

De positiva tecknen till trots är marknadsläget fortsatt osäkert och Swedavia redovisar för sjätte kvartalet i följd en förlust och ett negativt rörelseresultat på -250 miljoner kronor.

Under det tredje kvartalet reste närmare 4,4 miljoner passagerare till eller från Swedavias flygplatser. Det är mer än en fördubbling jämfört med samma period förra året, då antalet passagerare var 1,8 miljoner. Antalet resenärer är för kvartalet dock fortfarande endast på 40 procent jämfört med nivåerna före pandemin.

– Återhämtningen fortsätter under tredje kvartalet och vi är glada för de satsningar som våra flygbolagskunder nu gör på våra flygplatser i allmänhet och på Arlanda i synnerhet. Pandemin har slagit hårt mot Sveriges internationella tillgänglighet och fler direktlinjer från Sverige ut i världen är mycket viktigt när samhällen öppnar upp och ekonomier återhämtar sig. Vi får dock inte glömma att vi fortfarande är väldigt långt ifrån ett normalläge och de resenärsnivåer vi såg innan pandemin. Osäkerheten på marknaden är fortsatt stor, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

Swedavias nettoomsättning uppgick under det tredje kvartalet till 793 miljoner kronor (460), vilket är en ökning med 333 miljoner kronor jämfört med föregående år. Rörelseresultatet för tredje kvartalet uppgick till -250 miljoner kronor (-341). För hela rapportperioden januari-september uppgick nettoomsättningen till 1 733 miljoner kronor (2 040). Rörelseresultatet uppgick till -1 119 miljoner kronor (-717).Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn