Skriv ut  

Dreamliner 787 cleared for take off

Flygnyheter, Redaktionen, den 2 augusti 2022
Boeings 787 Dreamliner kan nu återigen börja levereras efter ett års leveransstopp. Men den amerikanska luftfartsmyndigheten kräver fortfarande noggranna inspektioner av varje individuellt flygplan.

Federal Aviation Administration har nu godkänt att Boeing återupptar leveranserna av 787 Dreamliner-flygplanet, enligt amerikanska medier.

Boeing har inte levererat några nya 787-passagerarjetplan till flygbolagen sedan maj 2021, då FAA för andra gången stoppade leveranserna eftersom de hittade produktionsbrister i flygplanen, såsom oacceptabla luckor mellan flygkroppspaneler.

Boeing har redan inspekterat och reparerat sitt lager på cirka 120 Dreamliners, men det är inte direkt klart hur snart företaget kan börja skicka planet till kunderna igen.

- Vi förbereder flygplan tillsammans med våra kunder och har genomfört flygkontroller på de första flygplanen, sa Brian West, Boeings finanschef, i ett uttalande.

787 Dreamliner har varit en försäljningssuccé för Boeing. Det är en twin-aisle utformad för långa internationella flygningar. Bland försäljningsargumenten finns bra passagerarkomfort och en rejält mindre bränslekonsumtion än äldre widebody-flygplan.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
KSAK
Air-BP
HDI
Pilotshop
KSAK
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev