Skriv ut  

Swedavias siffror för augusti

Flygnyheter, Redaktionen, den 8 september 2022
Nära 90 procent fler resenärer i augusti än förra året. Det visar Swedavias trafiksiffror för augusti. Kösituationen på Arlanda har stabiliserats och ska nu ha nått ett normalläge.

Flygets återhämtning fortsätter under augusti och för tredje månaden i följd når antalet resenärer vid Swedavias flygplatser närmare 2,9 miljoner. Arlanda toppade med nära två miljoner resenärer, medan Luleå Airport hade bäst utveckling och var den flygplats näst Arlanda och Bromma som hade flest inrikesresenärer under månaden.

- Flygets återhämtning fortsätter i augusti, med ett högt resetryck vid våra flygplatser och framför allt på Arlanda. Det gäller såväl utrikesresandet som är normalt för säsongen, men även inrikesresandet tog fart under andra halvan av augusti i samband med uppstarten av skolor och jobb, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Av de totalt 2 836 000 resenärerna under augusti var 2 163 000 utrikesresenärer och 673 000 inrikesresenärer, vilket motsvarar en ökning i årstakt med drygt 100 procent för utrikesresandet respektive 60 procent för inrikesresandet.  

Kötiden till säkerhetskontrollerna på Arlanda var under månaden mindre än 15 minuter för cirka 90 procent av alla resenärer, även i Terminal 5. Säkerhetskontrollerna i övriga terminaler på flygplatsen har fortsatt säsongsnormala väntetider. 

- Punktligheten i hela Europa är fortsatt utmanande, men vi kan konstatera att punktligheten på Arlanda kraftigt förbättrades i augusti och att Arlanda fortsatt hör till de mest punktliga bland jämförbara flygplatser i Europa, säger Jonas Abrahamsson.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Air-BP
HDI
Pilotshop
KSAK
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev