Skriv ut  

Norse öppnar ytterligare en destination i Europa

Flygnyheter, Redaktionen, den 25 januari 2023
Sex städer på var sin sida Atlanten. Norse Atlantic bygger nu vidare på linjenätet för kommande sommar. Men det blev inte en flygplats i Skandinavien.

Norse Atlantic väljer att ge sig in i ett getingbo av konkurrens när de i sommar startar trafik på sträckan Rom – New York. När linjen från Fiumicino öppnar den 19 med en daglig flygning till JFK möter de italienska ITA med två dagliga till New York, delta med tre och American Airlines med två dagliga på samma sträcka. Det blir alltså åtta dagliga avgångar i sommar mellan Rom och New York. Norse Atlantic räds dock inte konkurrensen.

- Att Rom nu är en del av linjenätet ger ytterligare en gateway mellan USA och Europa och stärker vår position i New York, säger Björn Tore Larsen, vd för Norse Atlantic i en kommentar. 
Valet av Rom, Köpenhamn och Stockholm är fortsatt inte aktuella för Norse, gör att flygbolaget än en gång till del följer i Norwegians fotspår. Rom var en av de destinationer som ingick i linjenätet under den tid som långlinjeverksamheten var i gång. 

Med ytterligare en flygplats i Europa på linjekartan har Norse kommande sommar sex städer på var sina sida Atlanten. 

USA: New York, Boston, Washington, Los Angeles, Fort Lauderdale och Orlando.

Europa: Oslo, London, Berlin, Paris, Dublin och Rom. 

Tidtabellen för flygningen är avgång från Rom 19.30 och ankomst i New York 23.00. I sin tur innebär det en nattlig avgång tillbaka som startar 01.00 och landar 15.45 lokal tid i Rom. På Fiumicino är tongångarna positiva i och med den norska etableringen.

- Den nya direktflighten till New York kompletterar vårt övriga utbud mellan de två städerna med en utgående kvällsflygning. Det ger våra kunder ännu en valmöjlighet, säger flygplatsens vd Ivan Bassato i en kommentar. 
Norse Atlantic har i dagsläget fem av de 15 dreamlinermaskinerna i flottan uthyrda på längre kontrakt. Några av dem är borta även över den kommande sommarperioden. Återstår att se om det finns resurser till att starta ytterligare linjer inför sommarsäsongen.Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Norse
Skrivet av Saltkammargutten, 2023-01-25 15:34:50
Vilket nederlag för både regionen och flygbolaget. Ett flygbolag med vikingaundertonder i sin marknadsföring och inte en enda linje från Skandinavien. Intressant men man förstår att de förstås vill tjäna pengar.
Anmäl inlägget
CPH och ARN
Skrivet av dansken, 2023-01-25 12:49:24
blir inte heller aktuella för Norse.
Totalt idiotiskt att gå in på NYC marknaden båda på CPH och ARN Konkurrensen är redan stenhård där. Och marknaden begränsad.
Norse har redan svårt at tjäna pengar. Kanske kunde man öppna en linje till nån exotisk plats i Karibien.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
KSAK
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev