Skriv ut  

Norge i topp i Norwegians nya flygprogram

Flygnyheter, Redaktionen, den 14 september 2023
Närmare 20 miljoner stolar. Det planerar Norwegian att producera nästa sommarsäsong. Och det är Norge som är i fokus med över hälften av de 279 linjerna.

Igår släppte Norwegian flygbiljetter till 18 miljoner stolar och 279 linjer som ska trafikeras under nästa sommarsäsong, 2024. Det pekar på att flygbolaget, som aviserat en mycket återhållen vintersäsong med reducerad trafik, satsar på att under nästa vår och sommar göra en stor comeback vad gäller antalet avgångar och destinationer. Flygprogrammet då har över 110 destinationer och dessutom ska ytterligare ett antal nya destinationer lanseras senare under hösten i år. Satsningen vilar på dels den stora efterfrågan på resor under sommaren 2023, dels på ambitionen att ha 90 flygplan igång under nästa högsäsong.

- Den här sommaren har varit en av de bästa i bolagets historia med hög efterfrågan på flygresor. Nästa sommar kommer vi att ha fler flygplan i flottan vilket innebär att vi kan starta nya linjer och öka antalet avgångar på befintliga linjer, säger Magnus Maursund, kommersiell direktör på Norwegian.
 
Norden och framför allt Norge är Norwegians huvudsakliga marknad och det syns i fördelningen av linjer mellan de fyra nordiska länderna under perioden april till oktober nästa år:

Norge – 150 linjer
Danmark – 64 linjer
Sverige – 54 linjer
Finland – 21 linjer

Den norska tyngdpunkten syns också i att Norwegian flyger drygt 20 inrikeslinjer i Norge i tillägg till utrikestrafiken från åtta flygplatser:
Oslo, Ålesund, Bergen, Haugesund, Stavanger, Trondheim, Tromsø och Torp

I Sverige flyger Norwegian inrikes från Arlanda till Luleå, Umeå och Visby. Av allt att döma finns inga planer på att återuppta inrikeslinjen till Göteborg som inte längre är sökbar, samma sak med Kiruna. Norwegians utrikeslinjer i Sverige utgår från:
Arlanda, Göteborg, Skavsta och Växjö.

I Danmark finns en inrikeslinje, mellan Köpenhamn och Aalborg medan utrikestrafiken går från Köpenhamn, Billund och Aalborg.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Vemco
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev