Skriv ut  

Flygtekniker får nytt kollektivavtal

Flygnyheter, Redaktionen, den 6 november 2023
Svenska flygbranschen har idag tecknat ett nytt kollektivavtal med Transportarbetareförbundet och Svensk Flygteknikerförening. Kollektivavtalet fick en avtalslängd på två år.

- Kollektivavtalet för flygtekniker följer den norm som parterna inom industrin har satt för löneökningarna på svensk arbetsmarknad. Avtalet ger stabila förutsättningar och stärker konkurrenskraften för våra företag i en tid med ekonomisk osäkerhet, säger Linda Räfsbäck, Förhandlingschef Svenska Flygbranschen.
 
Svenska Flygteknikerföreningen (SFF) larmade i oktober om en allvarlig brist på utbildade flygtekniker, vilket riskerar att få negativa konsekvenser för flygtrafiken till och från bland annat Arlanda. Enligt SFF har denna kompetensbrist potential att påverka flygsäkerheten i landet.
 
Bristen är så tydlig att företagen snabbar på processen att få ut flygtekniker och flygmekaniker på marknaden, exempelvis erbjuder Saab ett traineeprogram som annonseras ut bland Flygtorgets platsannonser. För övrigt är annonseringen efter just flygtekniker mycket vanligt förekommande bland platsannonserna på Flygtorget.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingNyheten har en egen tråd i vårt Flygforum

SAAB
Skrivet av Hakaol, 2023-11-07 10:55:03
Som nyexaminerad Flygtekniker skulle jag rekommendera att söka till SAAB en stabil Arbetsgivare med många olika möjligheter som Flygtekniker
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Bose
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev