Skriv ut  

SAS drar ifrån Norwegian

Notiser, Redaktionen, den 8 december 2023
En halv miljon fler passagerare än främste konkurrenter Norwegian. November blev en bra månad för SAS

Drygt 1,8 miljoner passagerare reste med SAS i november, en ökning med 10 procent jämfört med samma månad förra året. Det kan också jämföras med november 2019, innan pandemin, då SAS hade cirka

2 350 000 passagerare vilket alltså innebär att SAS tagit ett stort kliv upp mot siffrorna pre-covid.
Det går även att jämföra med Norwegian som i november såg en liten minskning, 2,1 procent, när antalet resenärer ombord stannade vid 1 350 000 passagerare. Jämfört med november 2022 ökade SAS kapacitet med 11 procent och RPK ökade med 17 procent. Kabinfaktorn för november var 72 procent.

- Under månaden godkände den amerikanska domstolen SAS ingående av investeringsavtalet med det vinnande budkonsortiet i vår anskaffningsprocess för exitfinansiering. Vi är väldigt stolta över att ha nått den här viktiga milstolpen i vår SAS FORWARD-plan, och det visar att våra nya investerare tror på SAS och vår potential att fortsätta ligga i framkant av flygindustrin under många år framöver”, säger Anko van der Werff, vd och koncernchef för SAS.Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Bra med volym
Skrivet av Per, 2023-12-09 15:07:31
@Magnus Max
Volymen behövs. Det är naturligtvis ett feltänk att tro att mindre volym och högre priser är lösningen. Det fungerar inte så. Resultatet är i så fall enbart mindre volym, eftersom flyget är i stark konkurrens. Det som krävs är i första hand lägre kostnader, med bibehållen kundupplevelse. Inte helt enkelt.
Anmäl inlägget
Förlusterna "drar ifrån"
Skrivet av Magnus Max, 2023-12-08 15:35:33
Att SAS förlorade 5,5 miljarder under senaste året och förmodligen runt 500 miljoner bara i november kanske inte räknas? SAS jagar volymer men förlorar samtidigt runt 200-250 kr per flugen passagerare. Varje ökning av passagerartalet gör att SAS kommer allt närmare en slutlig kollaps.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev