Skriv ut  

SAS drar ifrån Norwegian

Notiser, Redaktionen, den 8 december 2023
En halv miljon fler passagerare än främste konkurrenter Norwegian. November blev en bra månad för SAS

Drygt 1,8 miljoner passagerare reste med SAS i november, en ökning med 10 procent jämfört med samma månad förra året. Det kan också jämföras med november 2019, innan pandemin, då SAS hade cirka

2 350 000 passagerare vilket alltså innebär att SAS tagit ett stort kliv upp mot siffrorna pre-covid.
Det går även att jämföra med Norwegian som i november såg en liten minskning, 2,1 procent, när antalet resenärer ombord stannade vid 1 350 000 passagerare. Jämfört med november 2022 ökade SAS kapacitet med 11 procent och RPK ökade med 17 procent. Kabinfaktorn för november var 72 procent.

- Under månaden godkände den amerikanska domstolen SAS ingående av investeringsavtalet med det vinnande budkonsortiet i vår anskaffningsprocess för exitfinansiering. Vi är väldigt stolta över att ha nått den här viktiga milstolpen i vår SAS FORWARD-plan, och det visar att våra nya investerare tror på SAS och vår potential att fortsätta ligga i framkant av flygindustrin under många år framöver”, säger Anko van der Werff, vd och koncernchef för SAS.



Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Bra med volym
Skrivet av Per, 2023-12-09 15:07:31
@Magnus Max
Volymen behövs. Det är naturligtvis ett feltänk att tro att mindre volym och högre priser är lösningen. Det fungerar inte så. Resultatet är i så fall enbart mindre volym, eftersom flyget är i stark konkurrens. Det som krävs är i första hand lägre kostnader, med bibehållen kundupplevelse. Inte helt enkelt.
Anmäl inlägget
Förlusterna "drar ifrån"
Skrivet av Magnus Max, 2023-12-08 15:35:33
Att SAS förlorade 5,5 miljarder under senaste året och förmodligen runt 500 miljoner bara i november kanske inte räknas? SAS jagar volymer men förlorar samtidigt runt 200-250 kr per flugen passagerare. Varje ökning av passagerartalet gör att SAS kommer allt närmare en slutlig kollaps.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
HDI
Pilotshop
Air-BP
Vemco
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev