Skriv ut  

SAS: fler flygresenärer i mars

Flygnyheter, Redaktionen, den 9 april 2024
SAS trafikrapport för mars månad visar en ökning av antalet passagerare till två miljoner, upp med 5 procent jämfört med samma månad förra året. Nu är det också klart när SAS lämnar Star Alliance för att övergå till SkyTeam.

Kabinfaktorn, som mäter hur välfyllda flygplanen var under månaden, låg på 79 procent, att jämföra med 73 procent i februari.
 
– Vi är glada att 2 miljoner passagerare reste med SAS under mars, vilket inkluderar påskhelgen i år. Under månaden godkände den amerikanska domstolen SAS rekonstruktionsplan, vilket är en stor milstolpe för SAS Forward och ger oss en tydlig väg ut ur rekonstruktionsförfarandena” säger SAS vd Anko van der Werff.
 
Nu är det också klart att SAS lämnar Star Alliance den sista augusti och den första september börjar övergången till SkyTeam. Bakgrunden till bytet av allians är att Air France-KLM blir ny storägare i SAS efter rekonstruktionen.
– Vi ser fram emot att ge våra kunder tillgång till 19 nya flygbolag och mer än 1060 destinationer runt om i världen, säger SAS i ett pressmeddelande.
 
Eurobonus kommer kvarstå som SAS lojalitetsprogram även efter att bolaget lämnat Star Alliance.Kommentera artikeln
Det finns 6 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

negativitet
Skrivet av @Wallenbom m.fl., 2024-04-12 13:52:42
Ett nytt slimmat och effektiviserat SAS har stora möjligheter för att bli ett lönsamt bolag. Intercont samlas på CPH, ARNs intercont linjer har altid varit väldigt olönsamma, inte bara SAS men flertalet andra bolag har haft/ har problem med detta.
HQ ska väl nya ägarna bestemma vart ska ligga. Det blir nog där det är nu. Onödig kostnad att flytta på det.
Anmäl inlägget
Utebliven räntebetalning igen
Skrivet av Wallenbom, 2024-04-09 15:47:39
Idag meddelar SAS att de skjuter på räntebetalningen på drygr 400 miljoner (6 månaders ränta) för hybridlån på framtiden. Alla ni som tror att SAS kommer att fortsätta som idag borde ta sig en tankeställare. Danska staten kommer att få tufft med pesronalen nästa år om de skall vända SAS.
Anmäl inlägget
Svanesång för SAS
Skrivet av Giao Lumme, 2024-04-09 12:55:22
Sista striden för SAS. Och tror inte de kommer att kunna överleva mycket länge till. Detta är det bästa de kan åstadkomma. Och det är inte bra nog. Dessutom finns det stollar som föreslår en lyxflytt av SAS huvudkontor till Köpenhamn. Dyrt i drift och kostsam flytt mitt i kölvattnet av deras rekonstruktion.
Anmäl inlägget
Daniel
Skrivet av Daniel, 2024-04-09 11:03:12
Spændende og positiv udvikling.

Endelig en ejerkreds der ved hvordan man driver luftfart, og uden den svenske og norske stat involveret skal man ikke høre på brok om de spilder deres skattepenge.
Anmäl inlägget
Raset fortsätter
Skrivet av Roger, 2024-04-09 10:37:36
Samtidigt tappar man tillgång till 25 flygbolag.
Vet SAS kunder om detta tro?
Anmäl inlägget
En gåta
Skrivet av Wallenbom, 2024-04-09 10:05:13
Det är en gåta hur SAS i dess nuvarande form och med de diffusa och otillräckliga planer som presenterats skall kunna överleva ett år med de nya investerarna. Det enda som verkar ligga i planen är att CPH Airport och dess anställda skall räddas ett år till.
Klipp gärna ur detta inlägg och läs igen i april 2025.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev