Skriv ut  

Upp och ner på Oslo Airport

Flygnyheter, Redaktionen, den 15 april 2024
Drygt två miljoner resenärer flög från Oslos flygplats i mars. Det är en ökning med 2 procent jämfört med mars förra året. Det är den internationella trafiken som ökar, med hela 8 procent till 1 126 716 flygresenärer. Inrikestrafiken minskade dock med 5 procent jämfört med mars förra året och landade på 891 538 resenärer. Från Avinors sida är man ändå lite oroliga för framtiden.

– Årets tidiga påsk har påverkat trafiksiffrorna för mars. Det återspeglas i den starka tillväxten i utrikestrafiken och den negativa utvecklingen i inrikestrafiken, jämfört med förra året då påsken var i april, säger Gate Skallerud Riise, vice vd för trafikutveckling på Avinor.
 
Flygbolagens sommarprogram börjar den 31 mars och då ökar trafiken mot sommarlovet. Enligt Gate Skallerud Riise närmar sig den internationella kapaciteten 2019 års nivåer i sommar. Det internationella flygutbudet förväntas bli 8 procent högre än förra sommarens period. 
 
Riise ser dock på siffrorna med en viss försiktighet:
– Det här kan ta oss till 98 procent av den pre-pandemiska nivån på utbudssidan, alltså den tillgängliga säteskapaciteten. Utvecklingen är dock svagare än vad vi ser i Danmark som har en utbudstillväxt på 10 procent jämfört med förra året. De verkar nå 102 procent i sommar, jämfört med sommaren före pandemin. Det finns en oro för att utvecklingen är svagare här än i flera andra europeiska länder. En sådan utveckling skulle vara negativ för Norges internationella tillgänglighet, vilket är särskilt viktigt för stora delar av näringslivet.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Rättat
Skrivet av !, 2024-04-18 18:28:50
Tack Jens!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev