Skriv ut  

Juniwik: Mottagandet fantastiskt på Bornholm

Flygnyheter, Anders Hasselbohm, den 28 augusti 2009
Fem frågor till… Michael Juniwik, 44, VD för Sverigeflyg vars Östersundsflyg just startat och dess Wings of Europe som just startat Wings of Bornholm.

Hur går det hittills för Östersundsflyg (som startade sina flygningar till Bromma den 16 augusti)?

”Mycket väl. Vi får många klappar på axlarna. I september och oktober har vi lika stor kabinfaktor bokad som hos våra andra bolag. Det fyller på bra.”

Och hur mottas Wings of Bornholm (som startade i söndags den 23 augusati)?

”Bornholm är ännu mera fantastiskt. Tidningen där skrev en ledare om oss med varma ord. Hela folket har gått man ur huse för att välkomna oss. Det kom 1 000 personer på invigningen! Och försäljningen går mycket bra.”

När kommer ni med ytterligare någonting nytt i Sverige eller utomlands?

Michael Juniwik 2
Michael Juniwik,
Foto Anette Nyman

”För tillfället är ingenting nytt på gång. Men Wings of Europe, som leds av Daniel Långsten, har som målsättning att starta fem-tio nya bolag utanför Sverige inom fem år.”

Hur stor marknadsandel har ni i Sverige idag?

”Eftersom vi inte flyger på de stora destinationerna Göteborg, Malmö och Luleå, så har vi inte mer än 12-13 procent om vi ser till hela den svenska marknaden. Men ser vi till de linjer där vi flyger, så har vi 47 procent. Vårt mål är att vi ska ha 50 procent, så vi är nära.”

Skulle du göra det SAS nu gör för att klara sig om du fick bestämma? Vad skulle du göra om du var SAS-chef?

”SAS har idag inget annat val än att skruva ned verksamheten, tills man försvinner… Man kan inte växa sig ur krisen. Så det är rätt att rätta till kostnadsproblematiken. Om jag tvingades bli SAS-chef…!? Jag skulle känna att jag drogs ned i ett mörkt hål och bli en bister människa. Jag skulle sluta! Precis som Finnair-chefen, Jukka Hienonen!”

FOTNOT: Sverigeflyg äger och driver idag Gotlandsflyg, Kullaflyg, Sundsvallsflyg, Blekingeflyg, Flysmaland, Östersundsflyg och Wings of Europe, nu med Wings of Bornholm, samt Avitrans Nordic, med elva Saab 340 i sin flotta.


Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Fler sparkar aen klappar!
Skrivet av DANNE, 2009-08-31 09:05:50
Vi som rest med Oestersundsflyg tror jag gett fler sparkar i baken aen klappar paa axeln!

Bolaget har varit allt utom bra. Vid installda flygningar har man naermast struntat i sina resenaerer. Jag aer just nu i Asien och kom hit tvaa dagar foersenat och med tiotusentals kronor i extra kostader p.g.a. att Ostersundsflyg/Sverigeflyg hade ytterligare en av sina otaliga instaellda flygning med "teknik" som orsak. Oenskar att jag bokat med naagon annan istaellet!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev